Susan Boyle je sicer letos že nastopila v TV-filmu The Christmas Candle, bolj
Susan Boyle je sicer letos že nastopila v TV-filmu The Christmas Candle, bolj "življenjske" vloge pa je očitno ne zanimajo. Foto: EPA

Susan Boyle je leta 2009 čez noč zaslovela prav z ganljivo interpretacijo pesmi I Dreamed A Dream iz muzikala Nesrečniki; isto pesmijo, okrog katere je svojo vlogo v lanski filmski ekranizaciji zgradila Anne Hathaway. Njen prvi nastop ima od takrat na YouTubu skoraj 140 milijonov ogledov, samo življenje skromne, neznane Škotinje, ki se je v hipu prelevila v milijonarko, pa pa je bilo medtem že navdih za muzikal - in zdaj očitno še za film. Potem ko je glavno vlogo zavrnila sama Boylova, so producenti menda pristopili kar k Meryl Streep. V povezavi s projektom se omenjata tudi Catherine Zeta-Jones in Glenn Close.

Televizijski mogul (in verjetno osrednja sodniška zvezda celotnega šova) Simon Cowell bo najverjetneje sodeloval pri produkciji filma; v preteklosti je bil vpleten že pri One Chance, filmu o enem izmed zmagovalcev šova, Paulu Pottsu, One Direction: This is Us in prihajajočem Pudsey: The Movie.

Sama Susan Boyle se je po svoji skorajšnji zmagi v šovu (na koncu je končala na drugem mestu) menda kljub milijonski nakladi svojega albuma vrnila k "rutiniranemu in skromnemu" vsakdanjiku, ki ga je poznala od prej. Še vedno živi v isti hiši v grofiji West Lothian, kjer je odraščala, nakupuje v veleblagovnici Tesco in zase pravi, da je "nič ne vrže iz tira". "Če uspeš, moraš paziti, koga vzameš s seboj, kajti če okrog sebe nimaš dobre ekipe, se je čisto prelahko ujeti v katero izmed pasti ob poti," je izjavila 52-letnica.