Shujšan in šibak, a precej dobre volje se je Swayze maja pojavil na košarkaški tekmi LA Lakersov proti San Antonio Spursem. Foto: Reuters
Shujšan in šibak, a precej dobre volje se je Swayze maja pojavil na košarkaški tekmi LA Lakersov proti San Antonio Spursem. Foto: Reuters
Jennifer Gray in Patrick Swayze
Patrick Swayze je zaslovel leta 1987 s filmom Umazani ples (Dirty Dancing), v katerem je upodobil plesalca Johnnyja Castla, ki se preživlja kot učitelj plesa v poletnem letovišču.

Le nekaj mesecev po tem, ko nas je pretresla novica, da ima zvezdnik Umazanega plesa raka na trebušni slinavki, z one strani Atlantika prihaja precej bolj razveseljiva vest: Swayze bo v kratkem v Chicagu začel snemati nadaljevanko The Beast, ki na spored prihaja v začetku naslednjega leta. 55-letni Swayze igra neortodoksnega agenta FBI-ja, ki uvaja - in se pri tem izživlja nad - svojim novim partnerjem (igral ga bo Travis Fimmel). Za zdaj bodo za televizijsko postajo A&E posneli 13 enournih epizod.

Ne samo še ena policijska serija ...
"Dolgo časa sem iskal, preden sem naletel na lik, ki je tako večplasten, nepredvidljiv in naravnost zabaven, in na projekt, ki je tako v koraku s časom in pronicljiv," je v svoji izjavi za javnost sporoči Swayze. Pilota (prvi, "poskusni" del) serije so posneli že decembra lani, dobre tri mesece, preden je v javnost pricurljala vest, da igralec zaradi svoje diagnoze hodi na kemoterapijo. Njegov zdravnik je takrat izjavil, da ima Swayzejeva bolezen "omejen obseg" in da se bolnik na obsevanje odziva dobro.

Optimistični, a zadržani
Ob tej priložnosti Swayzejeva predstavnica ni hotela povedati ničesar novega o njegovem zdravstvenem stanju; New York Times je v začetku tedna poročal, da bo Patrick z zdravljenjem nadaljeval tudi med štirimesečnim snemanjem v Chicagu. "Seveda smo se o vsem skupaj pogovorili tako s Patrickom kot z njegovim zdravnikom, in precej gotovi smo, da bo lahko pri snemanju sodeloval ves čas," je bil optimističen predstavnik televizije A&E, Bob DeBitetto, je pa še v isti sapi dodal, da "nihče ne uporablja besed ozdravljen, remisija ali čudež."