Tanya Roberts ima za seboj več kot 30-letno kariero pri filmu in na televiziji. Foto: AP
Tanya Roberts ima za seboj več kot 30-letno kariero pri filmu in na televiziji. Foto: AP

Svetovni mediji so novico o smrti Tanye Roberts objavili, ker je njen partner, Lance O'Brien, v nedeljo več novinarjem povedal, da se je od nje poslovil v bolnišnici Cedars-Sinai, prepričan, da jo vidi zadnjič. A v ponedeljek so ga iz bolnišnice obvestili, da je še vedno živa ‒ klic je prejel, medtem ko je dajal intervju za televizijsko oddajo Inside Edition. "Tako srečen sem," je povedal v kamero takoj po tem, ko je izvedel novico.

Igralko so hospitalizirali 24. decembra, potem ko je na svojem domu v Kaliforniji nenadoma omedlela. Priklopiti so jo morali na mehansko predihavanje in od takrat je bila v kritičnem stanju, sta potrdila tako O'Brien kot njen publicist Mike Pingel.

Ashton Kutcher na pomoč
Ob (neresnični) vesti o igralkini smrti so se od nje poslavljali tudi zvezdniki na družbenih omrežjih. Igralec Ashton Kutcher jih je nato popravil na skrajno neposreden način: Topherju Graceu je na tvit, v katerem se je spominjal svojih igralskih začetkov ob "Midge", odgovoril: "Hej, stari, ni mrtva."

Debri Jo Rupp (igralki, ki je v seriji Oh, ta sedemdeseta upodobila Kitty Forman), ki je na Twitterju obujala spomine na snemanje prve sezone nanizanke, je Ashton prav tako priskočil na pomoč z informacijo: "Dj, še je živa."

Po najnovejšem pisanju portala TMZ pa je umrla v noči s 4. na 5. januar v losangeleški bolnišnici Cedars-Sinai.

Čarlijev angelček in Bondovo dekle
Tanya Roberts se je kot Victoria Leigh Blum rodila 15. oktobra 1955 v newyorškem predelu Bronx. Njena prva igralska vloga je bila leta 1976 v grozljivki The Last Victim.

Širši javnosti je bila najbolj znana kot Bondovo dekle z imenom Stacey Stutton. V bondijadi je nastopila leta 1985, v filmu Od tarče do smrti (A View to a Kill) je igrala ob Rogerju Mooru kot Jamesu Bondu. V letih 1980 in 1981 je v zadnji sezoni TV-serije Čarlijevi angelčki upodabljala Julio Rogers.

Televizijskemu občinstvu je dobro znana tudi iz serije Oh, ta sedemdeseta, kjer je v 81 epizodah upodobila Midge Pinciotti, mamo ene izmed protagonistk, Donne.

Igrala je tudi v različnih akcijskih in erotičnih B-filmih, komedijah in slasher filmih. Med drugim je zaigrala v akcijsko-fantazijskem filmu Sheena kot naslovna junakinja Sheena, kraljica džungle. Njena zadnja vloga je bila Elle v seriji Barbershop, in sicer leta 2005.

Od tarče do smrti je bila tista bondijada, ki smo si jo zapomnili tudi po Grace Jones (na desni). Roger Moore kot Bond na fotografiji objema Tanyo Roberts. Foto: AP
Od tarče do smrti je bila tista bondijada, ki smo si jo zapomnili tudi po Grace Jones (na desni). Roger Moore kot Bond na fotografiji objema Tanyo Roberts. Foto: AP