Tom in Jerry sta se prvič predstavila leta 1940, letos naj bi nastopila v celovečerni animaciji. Foto:
Tom in Jerry sta se prvič predstavila leta 1940, letos naj bi nastopila v celovečerni animaciji. Foto:

Studio Warner Bros je namreč sporočil, da se bodo njegovi sodelavci kmalu lotili dolgometražne računalniške animacije. Film je del načrta studia, da bi revitaliziral čim več klasičnih junakov, za katere si lasti pravice Warner Bros. Poleg filma o Tomu in Jerryju se tako razmišlja tudi o filmu o medvedu Yogiju, ki se je kot podporni lik v televizijskem šovu The Huckelberry Hound Show prvič pojavil leta 1958.

Iskanje izhoda iz Chicaga
Iz studia so tudi že sporočili, kaj naj bi bila vsebina prvega celovečernega filma o prikupnem in malo nerodnem mačku Tomu in iznajdljivem mišku Jerryju. V risanki naj bi tako najprej bilo prikazano, kako sta si lika najprej prišla navzkriž, se nato med preganjanjem izgubila v velikem Chicagu in nato ugotovila, da bosta pot domov lahko našla le, če bosta združila moči.

Ustanovitelja studia Hanna-Barbera Productions sta med letoma 1940 in 1957 izdelala 114 kratkih risank o Tomu in Jerryju. V tem studiu je nastalo več legendarnih risank. Poleg že omenjenih Toma in Jerryja in risanke o medvedu Yogiju so bili z imenom Hanna-Barbera podpisane tudi animirane serije o Kremečkovih, o 'futuristični' družini Jetsonovih, Smrkci in Scooby Doo.