Kruta usoda je prekinila obetavno kariero ameriško-ruskega igralca. Foto: EPA
Kruta usoda je prekinila obetavno kariero ameriško-ruskega igralca. Foto: EPA

Po do zdaj znanih podatkih so Yelchina našli mrtvega na dovozu pred hišo. Policijo so poklicali njegovi prijatelji, potem ko ni prišel na vaje. Kot poroča spletni portal TMZ, je umrl v nenavadni nesreči, ko ga je stisnilo med avto in zidani poštni nabiralnik. Avto naj ne bi bil pravilno zaustavljen in je zato zdrsnil nazaj po dovozu, pri tem pa ukleščil igralca, ki so ga našli z zanj usodnimi poškodbami prsnega koša. Preiskovalci sicer še preučujejo okoliščine tragičnega dogodka.

Filmsko kariero je začel v indie filmih in televizijskih serijah, potem pa se je pojavil v trilerjih Alpha Dog, The Beaver in v zmagovalcu Sundancea Like Crazy. Letos je požel pozitivne kritike z vlogo v filmu Green Room.

Veliki met v svet igralstva mu je uspel z vlogo v Zvezdnih stezah. Yelchin je vlogo Pavla Andrejeviča Čekova, najmlajšega častnika na Enterprisu, ruskega čudežnega dečka in šahovskega mojstra, ki še ne polnoleten odide na fantastično potovanje, o katerem ni mogel niti sanjati, prevzel od Walterja Koeniga. Kot je dejal, predtem nikoli ni gledal Zvezdnih stez, potem pa je postal njihov velik navdušenec.

V intervjuju leta 2009 je dejal, da je njegov okus za filme precej drugačen od filmov, v katerih igra. Kot je povedal, so mu všeč Michael Haneke, Lars von Trier in Pedro Almodovar ter Martin Scorsese in Jim Jarmusch. Leta 2013 je nastopil v Jarmuschevi vampirski romanci Večna ljubimca (Only Lovers Left Alive).

Rodil se je leta 1989 staršem, ki sta bila profesionalna drsalca. Družina se je v ZDA preselila, ko je bil Yelchin še otrok.

Twitter so že preplavili izrazi sožalja, med njimi njegovih kolegov Anne Kendrick in Matta Lucasa.