Corey Haim na vrhuncu slave leta 1988. Pozneje je njegove igralske uspehe zasenčil boj z zasvojenostjo z mamili. Foto: People
Corey Haim na vrhuncu slave leta 1988. Pozneje je njegove igralske uspehe zasenčil boj z zasvojenostjo z mamili. Foto: People
Corey Feldman in Corey Haim
Corey Haim je zaslovel skupaj z najstniškim kolegom Coreyjem Feldmanom, s katerim sta pozneje nastopila skupaj v resničnostnem šovu. Foto: People

"Kot kaže, je šlo za prevelik odmerek," je povedal narednik Frank Albarren z losangeleške policije in dodal, da ni znano, za kakšno vrsto zdravil naj bi šlo. Ed Winter iz urada losangeleškega mrliškega oglednika pa je za tamkajšnje tv-postaje povedal, da je Haim pred smrtjo kazal simptome, podobne tistim pri gripi, in da ga je njegova mati, ki je živela z igralcem, našla v slabem stanju v zgodnjih jutranjih urah in poklicala reševalce, ki so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ga nato razglasili za mrtvega.

Ogledniki so v Haimovem stanovanju našli nekaj zdravil na recept, a nobenih nezakonitih mamil. Winter je povedal še, da ni videti, da bi bil v smrt igralca vpleten še kdo.

Slavo si je delil s Coreyjem Feldmanom
Haim, ki se je rodil v Kanadi, se je na platnih v vidnejši vlogi prvič pojavil v filmu Lucas (1986) s Charliejem Sheenom in Winono Ryder. Kmalu je sledila njegova največja uspešnica, "vampirski" film Izgubljeni fantje, v katerem so igrali še Kiefer Sutherland, Jason Patric in Corey Feldman, nato pa še License to Drive, prav tako s Feldmanom.

Haim je postal znan prav po filmskem partnerstvu in zasebnem prijateljstvu s Feldmanom, ki se je prav tako bojeval z mamili. Pogosto so jima rekli "The Two Coreys" (Coreyja), skupaj sta leta 2006 nastopila celo v resničnostni tv-seriji z istim naslovom, a so jo še pred koncem druge sezone ukinili.

Med snemanjem omenjene serije je Haim odkrito spregovoril o premagovanju zasvojenosti in izjavil, da je končno trezen in ozdravljen, razkril pa je tudi, da so ga v najstniških letih spolno zlorabljali, kar ga je zaznamovalo za vse življenje. "V otroštvu se ti dogajajo različne stvari in ti za vedno pustijo brazgotine. Tako pač jaz gledam na to," je povedal.