Pat Hitchcock (1928–2021). Foto: EPA
Pat Hitchcock (1928–2021). Foto: EPA

Med drugim je nastopila v filmih Trema (1950), Tujca na vlaku (1951) in Psiho (1960) v Hitchcockovi režiji.

Novico o smrti je v ponedeljek potrdila njena hči Katie O'Connell-Fiala.

Pat Hitchcock se je začela z igro ukvarjati že kot otrok, sprva z gledališko. Leta 1939 se je družina preselila v Los Angeles, zatem pa je Pat Hitchcock nastopila najprej na odru, v broadwajskem muzikalu Violet, poroča Variety.

V filmu Psihu je upodobila sodelavko Caroline, ki je glavni ženski vlogi Marion Crane ponudila svoja pomirjevala. V Tujcih na vlaku je odigrala Barbaro Morton, sestro lika Anne Morton. Za BBC je povedala, da je do vloge v tem filmu prišla, potem ko je diplomirala na Kraljevi akademiji. Hitchcock je tedaj dejal, da ima zanjo "čudovito vlogo" v svojem novem filmu.
"Všeč bi mi bilo, če bi verjel v nepotizem, da bi lahko naredila več filmov z njim," je dejala, "a je ljudi dal v film le, če se mu je zdelo, da so za to vlogo popolnoma pravi".

Med drugim je imela vloge v filmih in TV-serijah The Case of Thomas Pyke, Deset zapovedi, Suspense, Suspicion, My Little Margie, Matinee Theatre in The Life of Riley ter v desetih epizodah antologije Alfred Hitchcock Presents. V 70. letih preteklega stoletja je igrala še v TV-filmih Skateboard, Six Characters in Search of an Author in Ladies of the Corridor.

Pat Hitchcock z očetom Alfredom Hitchcockom in mamo Almo Reville. Foto: AP
Pat Hitchcock z očetom Alfredom Hitchcockom in mamo Almo Reville. Foto: AP

Poleg igre je pisala za očetovo revijo Mystery Magazine in kot soavtorica skupaj z Laurentom Bouzereaujem napisala biografijo svoje mame, ki je naslovljena Alma Hitchcock: The Woman Behind the Man.

Imela je tri hčere, po rojstvu katerih je igrala le še redko. Njen mož je bil Joseph E. O'Connell mlajši, ki je umrl leta 1994, piše Variety. Leta 2018 ji je v požaru Woolsey, ki je divjal v Južni Kaliforniji, pogorela hiša.