Na nagradah People's Choice oziroma nagradah po izboru ljudstva tradicionalno slavijo tiste zvezdnice in zvezdniki, ki so v preteklem letu dni ustvarili največje uspešnice, tako na velikih na malih zaslonih kot tudi v glasbi in na spletu.

The Rock je prejel nagrado prvaka ljudstva, zaradi svojega družbenega angažmaja. Foto: AP
The Rock je prejel nagrado prvaka ljudstva, zaradi svojega družbenega angažmaja. Foto: AP

Dwayne Johnson je bil letos veliki zmagovalec, dobil je nagrade za filmskega zvezdnika leta 2021 in zvezdnika iz komedije ter posebno nagrado People's Champion (Šampijon po izbiri ljudstva).

Evforično noč je imelo tudi vesolje Marvel, saj so bili nagrajeni Scarlett Johansson, film Črna vdova, igralec Simu Liu in film Shang-chi in legenda desetih prstanov ter še Tom Hiddleston in serija Loki.

Sorodna novica Zvezdniška moda po dolgem času spet na ogled na nagradah PCA

40 kategorij in posebne omembe
Vsakoletna prireditev, kjer nagrajence izbira ljudstvo, obsega 40 kategorij in posebne omembe. Prenos je potekal NBC-ju in programu E!, podelitev, ki jo je gostil igralec in komik Kenan Thompson, pa so izvedli v hangarju Barker v Santa Monici v Kaliforniji.

Posebne nagrade so dobili Christina Aguilera, ki je prejela nagrado Glasbena ikona, Halle Berry, ki je prejela nagrado Ikona ljudstva, in Kim Kardashian, ki je prejela nagrado Modna ikona.

Nominiranih je bila vrsta najbolj znanih obrazov iz zabavne industrije, vključno z Justinom Bieberjem, ki je bil z desetimi nominacijami letos najbolj največkrat nominirano ime. Med nagrajenci se temu navkljub ni znašel. Med nominiranimi so bile glasbene zvezde Olivia Rodrigo, Lil Nas X, Doja Cat in Kacey Musgraves, televizijske zvezde, kot so Elizabeth Olsen, Kathryn Hahn, Angela Bassett in Tom Hiddleston, ter filmske zvezde, kot so Simu Liu, Awkwafina, Florence Pugh in Daniel Craig.

Zmagovalci po glavnih kategorijah pa so naslednji:

Film: Črna vdova
Filmski igralec: Dwayne Johnson
Filmska igralka: Scarlett Johansson
Akcijski film: Shang-chi in legenda desetih prstanov
Komedija: Free Guy
Drama: Cruella
Družinski film: Luca
TV serija: Loki
Komična serija: Never Have I Ever
Dramska serija: Talenti v belem
Resničnostni šov: V koraku z družino Kardashian
TV tekmovanje: The Voice
Glasbenik: Lil Nas X
Glasbenica: Adele
Skupina: BTS
Album: Sour (Olivia Rodrigo)
Pesem: Butter, BTS
Zvezda na družabnih medijih: Britney Spears