LeBron James, eden najboljših košarkarjev vseh časov, je v preteklosti že imel manjše vloge v filmih - pred kratkim je posodil svoj glas enemu od likov v risanem filmu Mala noga. Space Jam 2 bo njegova prva glavna filmska vloga. Foto: Reuters
LeBron James, eden najboljših košarkarjev vseh časov, je v preteklosti že imel manjše vloge v filmih - pred kratkim je posodil svoj glas enemu od likov v risanem filmu Mala noga. Space Jam 2 bo njegova prva glavna filmska vloga. Foto: Reuters

"Sodelovanje v projektu Space Jamu je veliko več kot samo sodelovanje med mano in liki Looney Tunes ... S filmom bi med otroki rad povečal zavest o tem, kako pomembno je, da se nikoli ne odrečejo svojim sanjam," je ob napovedi filma za Hollywood Reporter dejal James.

Bugs Bunny ponovno na igrišču
Drugi del zelo uspešne komedije, enega najbolj gledanih športnih filmov in košarkarski film, ki je v blagajne prinesel največ denarja v zgodovini filma, je vse bližje začetku produkcije.

Vsaj tako lahko sklepamo glede na objavo LeBrona Jamesa, ki je v sredo na Twitterju delil fotografijo, ki namiguje na nastajanje filma. Na njej se košarkarjevo ime pojavi na steni narisane slačilnice, poleg Jordanovega soigralca iz prvega dela, animiranega lika iz Looney Tunes Bugsa Bunnyja, producenta Ryana Cooglerja in režiserja Terencea Nancea. Fotografijo si lahko ogledate spodaj.

James bo v drugem delu delno animiranega filma nasledil Michaela Jordana kot glavnega igralca, risani zajček Bugs Bunny pa bo spet nastopil v vlogi organizatorja igre. Producent filma Coogler je letos že sicer znan po letos izdanem filmu Črni panter, leta 2013 pa je režiral in napisal scenarij za film Postaja Fruitvale, za katerega je dobil glavno nagrado in nagrado občinstva na filmskem festivalu Sundance. Terence Nance, ki bo film režiral, je za zdaj bolje znan kot ustvarjalec serije HBO Random Acts of Flyness.

22 let od prvega dela
V prvem delu, ki je bil v kinodvoranah leta 1996, so ob Jordanu in Bugsu Bunnyju nastopili še drugi otrokom in odraslim dobro znani risani liki Looney Toones. Ti v filmu prepričajo Jordana, da se pridruži njihovi ekipi za dvoboj proti ekipi risanih zlobnežev, ki odloča o prihodnosti sveta. Film je tedaj prikazal vzporedno resničnost – kaj se je v vzporednem, risanem vesolju med letoma 1993, ko naj bi se upokojil, in 1995, ko je ponovno oblekel dres, dogajalo najbolj s slavnim košarkarjem na svetu. Platforma Box Office Mojo je letos avgusta objavila, da je bil Space Jam še vedno najuspešnejši košarkarski film vseh časov.

Čeprav se že dolgo govori o možnosti nadaljevanja, gre za prvo uradno potrditev in tudi Jamesove vloge v njej. Eden najboljših košarkarjev vseh časov je v preteklosti že imel manjše vloge v filmih - pred kratkim je posodil svoj glas enemu od likov v risanem filmu Mala noga. Space Jam 2 bo njegova prva glavna filmska vloga.