Nova serija, ki je nastala pod okriljem ponudnika pretočnih vsebin Amazon Prime Video, ponuja
Nova serija, ki je nastala pod okriljem ponudnika pretočnih vsebin Amazon Prime Video, ponuja "grozljivo zgodbo, obenem pa je polna čustev". Foto: IMDb

"Nikoli še nisem bil na snemanju 10-delne nadaljevanke, to je tako, kot bi snemali 12-urni film," je opisal svoje sodelovanje v TV-seriji v primerjavi s filmskim snemanjem. Za slovitega filmskega igralca, ki bo aprila dopolnil 80 let, je to prva redna televizijska vloga.

"To je drugače kot drugo, kar sem delal na televiziji," je igralec povedal po poročanju USA Today. "Spoznaš ljudi, mesece in mesece delaš skupaj in se zbližaš. Je toplejše okolje kot delo na filmu." Njegov najdaljši televizijski podvig je bila do zdaj miniserija Angeli v Ameriki, z emmyjem nagrajena šesturna miniserija, ki je nastala leta 2003 na HBO-ju. Sicer je zaslovel z vlogo Michaela Corleoneja v trilogiji Boter in Tonyja Montana v Brazgotincu, ikonični so tudi drugi njegovi filmi, med njimi Pasje popoldne, Serpico, Vonj po ženski in Vročina.

Ljubezensko pismo babici, ki je preživela holokavst
Nova serija, ki je nastala pod okriljem ponudnika pretočnih vsebin Amazon Prime Video, ponuja "grozljivo zgodbo, obenem pa je polna čustev".

"Serija je kot nekakšno svojevrstno ljubezensko pismo moji babici, ki je preživela holokavst," razlaga njen ustvarjalec David Weil. Kot je poudaril, je želel z njo mlajšim generacijam prenesti babičino zgodbo in s tem opozoriti ljudi na holokavst z željo, da se ta ne bi nikoli več zgodil.

Dogajanje je postavljeno v New York leta 1977. Foto: IMDb
Dogajanje je postavljeno v New York leta 1977. Foto: IMDb

"Sanja, poje, diha svoje delo, to sodelovanje je bila čudovita odisejada," je o delu s Pacinom dejal Weil. Dogajanje je postavljeno v New York leta 1977. Pacino igra Meyerja Offermana, ki je preživel holokavst in ki se zdaj poveže z drugimi, da bi onemogočil na stotine visokih nacističnih uradnikov, ki želijo v ZDA ustvariti t. i. četrti rajh. Pacino je za vlogo prevzel močan vzhodnoevropski naglas.

Poleg Pacina v seriji, ki je na Amazonu dostopna od petka, nastopajo še Josh Radnor, Saul Rubinek, Carol Kane, Dylan Baker, Lena Olin in Jerrika Hinton.

Na CNN-u so zapisali, da se prva 90-minutna epizoda odpre s presenetljivim junakom Jonahom (Logan Lerman), ki zapušča filmsko projekcijo Vojne zvezd s svojimi prijatelji. Tudi preostala epizoda se v marsičem naslanja na tarantinovsko estetiko, so opisali.