Faye Dunaway je leta 2019 tožil njen nekdanji pomočnik Michael Rocha, ki je trdil, da ga je igralka
Faye Dunaway je leta 2019 tožil njen nekdanji pomočnik Michael Rocha, ki je trdil, da ga je igralka "obkladala s ponižujočimi, žaljivimi tiradami", v katerih je med drugim omenjala njegovo homoseksualnost. Foto: AP

Samo da se govori?
Film bo Spaceyjeva prva vloga po letu 2017, ko je bil obtožen spolnega nadlegovanja.
Po mnenju režiserja in producenta filma Nera, ki v drami tudi igra, je prav kontroverznost projekta pritegnila zanimanje javnosti, kar je po njegovem mnenju dobro za film. Ta teden namreč distribucijske pravice za film prodaja na festivalu v Cannesu in pravi, da "je precej zanimanja".

Sorodna novica Kevin Spacey po več letih znova v celovečercu, režiral bo Franco Nero

Zamenjala Vanesso Redgrave
Faye Dunaway
bo v filmu nastopila kot učiteljica Braillove pisave, ki prijateljuje s slepim protagonistom (njega upodobi Franco Nero) in ga uči branja. Vloga je bila prvotno namenjena Nerovi ženi, igralki Vanessi Redgrave, ki pa se ji je na koncu odpovedala, češ da "ne more več potovati". Film popisuje "vzpon in padec slepega umetnika, ki ima izjemen dar ustvarjanja resničnih portretov samo s poslušanjem človeških glasov."

Spacey bo nastopil v majhni vlogi, s katero pa bo znova poskusil oživiti svojo igralsko kariero po številnih obtožbah o spolnih zlorabah v zadnjih letih; plaz je sprožila javna izpoved igralca Anthonyja Rappa. Mlajši igralec je razkril, da ga je Spacey spolno nadlegoval, ko je imel Rapp 14 let. Pozneje se je oglasilo še približno 30 moških in trdilo, da so bili žrtve igralčevega spolnega nadlegovanja in napadov.

V filmu, o katerem teče beseda, bo Spacey dejansko upodobil umetnika, ki je bil po krivem obtožen nadlegovanja otrok. Film so začeli snemati prejšnji teden, končali pa naj bi po pisanju revije Variety septembra.