Tekmovalna Starešina in Šefe si skočita v lase. Foto: Vertigo/Emotionfilm
Tekmovalna Starešina in Šefe si skočita v lase. Foto: Vertigo/Emotionfilm

V nadaljevanju "taborniške" uspešnice Gremo mi po svoje nastopata priljubljena Jurij Zrnec in Tadej Toš, ob njiju pa vrsta mladih igralcev iz prvega dela filma in tudi številni novi,obrazi, ki so se za vloge potegovali na več mesecev trajajočih avdicijah. Režijsko taktirko je še enkrat prevzel Miha Hočevar, ki je napisal tudi scenarij.

Drugi del mladinske uspešnice Gremo mi po svoje se, tako kot prvi, odvija na taborjenju v Posočju. Če je tabornike v prvem delu presenetila skupina deklet, ki se je naselila v sosednji tabor, jih tokrat iz ustaljenega taborniškega življenja predrami rod štajerskih tabornikov, ki jih vodi Šefe.

Nori malčki, najstniški taborniki in tabornice ter tekmovalna Starešina (Zrnec) in Šefe (Toš) bi bili dovolj za kopico smešnih prigod in ljubezenskih iskric. Vendar se zapleti tu šele začnejo. Pojavi se natančna Inšpektorica, ki "zateženo" preverja, ali je vse skladno z novimi evropskimi predpisi. Ker birokracija ni hec, se zadeve resnično zapletejo ...

Oglejte si napovednik za film, v katerem ekipa ustvarjalcev skrbnim staršem, ki so jih razburile razgaljene prsi iz prvega dela, sporoča, da v njem ni nobene golote.