Prizor iz drugega dela trilogije s podnaslovom Smaugova pušča. Foto: Promocijsko gradivo
Prizor iz drugega dela trilogije s podnaslovom Smaugova pušča. Foto: Promocijsko gradivo
Razbesneli Smaug svoj ognjeni bes znese nad nemočnimi možmi, ženskami in otroki Jezernega mesta. Foto: Promocijsko gradivo

Režiser Peter Jackson je na svojem profilu na Facebooku objavil napovednik za novega (in zadnjega) Hobita, ki v kinematografe po svetu prihaja v prvi polovici decembra.

Jackson je napovednik, ki so ga nestrpno pričakovale množice oboževalcev, navkljub drugačnim obljubam objavil pred oktobrom, pospremil pa ga je z besedami: "Mislim, da me je nekaj ljudi prosilo, da bi si radi ogledali napovednik?"

Film je zaključek pustolovščin Bilba Bisagina, Thorina Hrastoščita in druščine škratov, ki so si od zmaja Smauga priborili nazaj svojo domovino, a so pri tem nehote osvobodili smrtonosno zmajevo silo. Toda druščino čakajo še hujše nevarnosti. Veliki sovrag Sauron, ki ga vidi le Gandalf, je v pritajeni napad na Samotno goro poslal vojske orkov, so zapisali v distribucijski hiši Blitz Film & Video Distribution.

Trilogija Hobit po priljubljeni literarni mojstrovini slika zgodbo v Srednjem svetu šest desetletij pred dogajanjem v trilogiji Gospodar prstanov – Jacksonove filmske priredbe slednje so vrhunec doživele v z oskarji okinčani uspešnici Kraljeva vrnitev.

Scenarij so po Tolkienovem romanu spisali Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro in Jackson. Osrednje vloge so prevzeli Benedict Cumberbatch, Lee Pace, Evangeline Lilly, Luke Evans, Cate Blanchett, Richard Armitage, Martin Freeman, Orlando Bloom, Manu Bennett, Ian McKellen in drugi. Velik del igralske zasedbe je film pred dnevi predstavil na konvenciji Comic-Con v San Diegu.

Hobit: Bitka petih vojska v izbrane kinematografe pride 10. decembra, v slovenske in še nekaj drugih 11. decembra, od 17. decembra pa ga bodo predvajali po vsem svetu.