Natalija se je še enkrat vrnila v Avsenikovo gostilno Pri Jožovcu v Begunjah. Foto: RTV SLO
Natalija se je še enkrat vrnila v Avsenikovo gostilno Pri Jožovcu v Begunjah. Foto: RTV SLO
Pia Zemljič
Zadnje sekunde do novega leta je odštevala tudi Pia Zemljič. Foto: RTV SLO

Oddajo Silvester pri Avsenikih si je ogledalo povprečno kar 18,5 odstotka ali 336.900 gledalcev, starih nad 10 let, kar je 48-odstotni delež vseh gledalcev televizije med oddajo. Oddajo Za zadnjim vogalom je Silvester pa je po podatkih gledanosti izvajalca merjenja, AGB Nielsen Media Research, povprečno spremljalo 17,9 odstotka ali 325.200 gledalcev, kar je prav tako polovica vseh gledalcev televizije med oddajo. S tem sta se oddaji uvrstili tudi med deset najbolj gledanih oddaj na TV Slovenija lanskega leta.

V glasbeni družbi proti novem letu
V oddaji Silvester pri Avsenikih, ki je prišla na vrsto za slovenskim filmom Bankirke, je obiskovalce v Avsenikovi gostilni Pri Jožovcu v Begunjah in gledalce doma zabavala voditeljica Natalija Verboten, tej pa sta družbo delala humorista Strašna Jožeta. Kot se za silvestrski večer spodobi, tudi glasbe ni manjkalo, zanjo pa so poskrbeli Hišni ansambel Avsenik, Gašperji, Igor in zlati zvoki, ansambel Lojzeta Slaka, ansambel Franca Miheliča, Spev, Modrijani in drugi.

Zadnje sekunde starega leta so odštevali v oddaji Za zadnjim vogalom je Silvester, v kateri so se nanizali številni zabavni zapleti in razpleti ter seveda primerno razpoloženje najdaljše noči v letu.

Oddaja Marka Naberšnika
Dogajanje se je odvijalo v gostinskem lokalu, kjer so se na silvestrski večer zbrali stalni in naključni gostje ter številni glasbeniki, med katerimi je bil tudi Alfi Nipič, ki je v novo leto popeljal z legendarnim Silvestrskim poljubom. Oddaja je nastala pod budnim očesom režiserja domače filmske uspešnice leta Petelinjega zajtrka, Marka Naberšnika.

Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec: 450 gospodinjstev, starost: nad 10 let