Zaenkrat ni znano, kam bo (časovno) postavljena nova trilogija, je pa zgodbeni lok Anakina Skywalkerja nedvomno zaključen ... Foto:
Zaenkrat ni znano, kam bo (časovno) postavljena nova trilogija, je pa zgodbeni lok Anakina Skywalkerja nedvomno zaključen ... Foto:
Da bo vse skupaj še bolj prepleteno, bo J. J. Abrams še letos v kinih udaril z novim delom Zvezdnih stez, Star Trek Into Darkness

Potem, ko so mediji oktobra minulo leto poročali, da naj bi Abrams zavrnil režijo Vojne zvezd, si je 46-letni režiser očitno premislil, saj naj bi bil z Disneyjem blizu končnega dogovora. Abrams, ki je režiral zadnja dva dela Zvezdnih stez, bo tako prvi režiser, ki bo za kamero sedel v obeh - sicer med seboj precej različnih - "vesoljskih" franšizah.

Konglomerat Disney je nadaljevanje franšize najavil oktobra, takoj po tem, ko so filmsko podjetje Lucasfilm kupili za 4,05 milijarde dolarjev in tako prevzeli popoln nadzor nad filmskimi franšizami Vojna zvezd in Indiana Jones.

Prvo trilogijo Vojne zvezd so posneli med letoma 1977 in 1983, drugo med letoma 1999 in 2005. Filmi so v zadnjih 25 letih svojim ustvarjalcem prinesli okoli 4,4 milijarde dolarjev "Vedno sem verjel, da lahko Vojna zvezd živi tudi za mano," je te načrte jeseni komentiral Lucas. Prenos upravljanja franšize je želel začeti sam in prepričan je, da ji je tako zagotovil nadaljnje življenje in razvoj za naslednje generacije.

Glede na to, da Lucasova druga trilogija velja za vsebinsko precej manj poglobljeno kot prva (nekateri gredo celo tako daleč, da ji očitajo, da ni drugega kot serija vizualno spoliranih napovednikov za videoigre in risanke, ki so sledile), sveže moči franšizi nemara celo ne bi škodile.

Luke in Leia v zrelih letih?
Film naj bi se osredotočal na novo generacijo junakov, mogoče pa bosta v njem nastopila tudi Mark Hamill in Carrie Fisher. Odigrala naj bi svoji originalni vlogi - Luka Skywalkerja in princeso Leio Organa - v starejših različicah.

Lucas ostaja v bližini
Nalogo, da napiše scenarij za sedmi del sage "o galaksiji daleč, daleč stran" je dobil Michael Arndt, ki je sicer "kriv" tudi za scenarija za film Naša mala mis (2006) in animirani celovečerec Pogum (2012). Lucas bo pri filmu sodeloval kot kreativni svetovalec.