Foto:
Foto:
Med mladimi se porajajo tudi ljubezen in naklonjenost.
Zveste prijatelje so posneli po književni predlogi Bogdana Novaka.

Po književni predlogi Bogdana Novaka je Franc Arko napisal scenarij in posnel akcijsko kriminalko Zvesti prijatelji. V njej glavni junak Uroš in njegovi prijatelji malo pred počitnicami odkrijejo drzne roparje in s tem padejo v središče kriminalne afere. Ker se Urošev sosed odloči mlade in vse, ki jim pomagajo, utišati, se ti znajdejo v veliki nevarnosti.

Več kot le kriminalka
Zgodba o zvestih prijateljih je veliko več kot le kriminalka, saj pripoveduje o težavah odraščanja, moči, ki je potrebna za pogumna dejanja, tovarištvu, ljubezni in naklonjenosti, ki lahko povezuje generacije. Te teme je v zbirki Zvesti prijatelji podrobno obdelal Bogdan Novak, ki je pisal o dogodivščinah taborniškega odreda Rožnik, njihovega vodje Lacija in nepogrešljivega spremljevalca psa Hanija.


Vabimo vas k ogledu mladinskega filma Zvesti prijatelji.


Taborniške dogodivščine Lacijevih varovancev
Zbirka, v kateri so bile tudi knjige Usodni piknik, Hudobna graščakinja in Bela past, je mlade popeljala po vsej Sloveniji in jim na sproščen način približala tudi določene domače običaje, medtem ko so mladi razkrivali kriminalne združbe ali se reševali iz snežne pasti. Zbirka, ki je začela izhajati pred več kot 15 leti, je takrat navdušila mlade bralce, saj je bila prva tovrstna domača serija, po njej pa mladi bralci radi segajo še zdaj.

Mladi bodo za pomoč imeli številne znane igralce
Televizijska ekranizacija je nastala v uredništvu otroškega in mladinskega programa TV Slovenija. V njej v glavnih vlogah nastopijo Nataša Barbara Gračner, Miloš Battelino, Radko Polič, Bojan Emeršič, Slavko Cerjak, Maja Sever, Roman Končar, Franko Korošec in drugi.