Foto:
Foto:

Poslovilni govor mu je namenil tudi ameriški predsednik George Bush. Dejal je, da je z Brandovo smrtjo Amerika izgubila izjemnega igralca. Po njegovih besedah je v filmih, kot sta On the Waterfront in Boter, pokazal svoj neverjeten talent in zabaval milijone Američanov. Njegovi številni oboževalci in prijatelji ga bodo pogrešali, je še dahnil Bush.

Režiser Francis Ford Coppola pa je bil kratek. Dejal je, da Marlon ni maral drame, zato bo rekel le, da je žalosten, ker ga ni več.

Marlonov prijatelj in soigralec iz Botra James Caan, je dodal, da je Brando najbolj vplival na igralce njegove generacije. Pogrešali ga bodo tudi mnogi drugi, ki so ga poznali ali pa le občudovali na filmskem platnu. Tudi njegova prijateljica Elizabeth Taylor ga bo nepredstavljivo pogrešala.

Marlon Brando je umrl v 80. letu starosti zaradi odpovedi pljuč. Prejel je dva oskarja, s svojimi liki grobih, kompleksnih, vendar čustvenih moških je spremenil prej polikani in gentelmenski imidž holliwoodskih glavnih moških vlog. Za vedno se je vtisnil v filmsko zgodovino predvsem s filmoma Boter in Tramvaj poželenje.