Foto:
Foto:
Zasedba nadaljevanke Talenti v belem
V ZDA se je ravno iztekla tretja sezona pri kritikih in gledalcih priljubljene zdravniške drame. Foto: Reuters

Washingtonove pogodbe niso obnovili še za eno sezono zelo uspešne TV-serije, so sporočili producenti s televizijske hiše ABC, kjer snemajo zdravniško nadaljevanko. Vročekrvni igralec je v izjavi, ki jo je medijem prenesel njegov predstavnik za stike z javnostjo Howard Bragman, povedal: "Jezen sem kot hudič in tega ne bom več prenašal."

Radodarno delil homofobične opazke
Kot je znano, je Washington januarja povzročil vznemirjenje s homofobičnimi opazkami v zaodrju podelitve zlatih globusov, predtem pa že na snemanju "Talentov" - letele naj bi na račun njegovega soigralca T. R. Knighta (dr. George O'Malley), ki je javno priznal, da je gej. Oglasile so se skupine za pravice gejev, proti Washingtonu pa se je javno izrekla tudi soigralka Katherine Heigl (dr. Isobel "Izzie" Stevens), sicer Knightova dobra osebna prijateljica. "To je nekaj, kar je za vedno spremenilo njegove življenjske nazore," je o Washingtonu prejšnji mesec povedala za revijo Entertainment Weekly in dodala, da je Washingtonu žal in je osramočen zaradi napake.

Washington se je za napako poskušal odkupiti na različne načine, tudi z rehabilitacijo. Prav tako se je srečal z vodilnimi Mreže za izobraževanje gejev, lezbijk in heteroseksualcev ter Zveze gejev in lezbijk proti obrekovanju, posnel pa je tudi razglas s sporočilom, da "imajo besede moč" zdravljenja. Igralec sicer sodeluje z dobrodelnimi organizacijami v Sierri Leone, od koder so izvirali njegovi predniki (to je menda pokazala analiza DNK) in snema neki neodvisni film.