"O sranje" je bilo edino, kar je režiser pripisal svojim skicam. Foto: Neill Blomkamp na Instagramu
V futuristični drami Chappie, ki je postavljena v bližnjo prihodnost, bo igrala ob policijskem robotu, ki razvije sposobnost samostojnega mišljenja.

Na začetku februarja je Blomkamp za medije potrdil, da bo studio Fox zdaj zdaj prižgal zeleno luč za njegovo adaptacijo Osmega potnika; na čelu igralske zasedbe si je zamislil Sigourney Weaver, zvezdo originalne franšize. Še predtem je objavil serijo skic, nekakšne konceptualne umetnine, na katerih Sigourney nosi čelado, podobno opravi tako iz Osmega potnika (1979) kot tudi iz Prometeja (2012), "spin-off" franšize, ki jo je Ridley Scott zagnal leta 2012.

Noče nadaljevanj za vsako ceno
Weaverjeva je v intervjuju za spletno stran Coming soon povedala, da sta z režiserjem ideje za nov film začela premlevati še med produkcijo njunega prvega skupnega projekta, znanstvenofantastične drame Chappie, v kateri ima ona glavno vlogo. (Film v naše kinematografe prihaja marca.) "Kar naprej mi je pošiljal briljantne skice in ideje in vse mogoče. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je optimistična igralka, ki je Ripleyjevo med letoma 1979 in 1997 igrala v štirih filmih. Po zadnjem izmed njih je bil, kot pravi danes, "čas za kakšne drugačne projekte". "Nisem hotela na silo delati nadaljevanj in zdelo se mi je, da gremo v to smer."

"Če se iz teh idej kaj rodi, bi bil to zelo organski in izviren projekt in zaradi tega bi pri njem želela sodelovati. Če bi film režiral nekdo, ki je tako nadarjen kot Neill, bi prav gotovo prisluhnila."
Weaverjeva je bila leta 1997 v filmu Osmi potnik: Ponovno vstajenje že klon, križanec med človekom in tistim zloglasnim ksenomorfom; poročnica, zadolžena za iztrebljanje pošasti iz vesolja, je namreč na koncu tretjega dela (leta 1992) umrla. Tisti film je režiral Jean-Pierre Jeunet, se je pa v svet Osmega potnika vrnil tudi njegov prvi režiser, Ridley Scott, seveda s Prometejem (2012). To neuradno predzgodbo naj bi nadaljeval tudi v naslednjem filmu, kjer bomo Noomi Rapace in Michaela Fassbenderja videli potovati med "Inženirje", vesoljce, ki skušajo uničiti človeško raso.