Avstralska igralka Elizabeth Debicki je nazadnje nastopila v filmu Tenet Christopherja Nolana, ki bo v kratkem doživel premiero. Foto: EPA
Avstralska igralka Elizabeth Debicki je nazadnje nastopila v filmu Tenet Christopherja Nolana, ki bo v kratkem doživel premiero. Foto: EPA

Leta 1990 rojena Elizabeth Debicki bo namreč v zadnjih dveh sezonah Netflixove serije Krona (The Crown) nastopila v vlogi valižanske princese Diane, ki je leta 1997 umrla v prometni nesreči.

Sorodna novica Kraljico Elizabeto bo v peti in zadnji sezoni Krone upodobila Imelda Staunton

V osveženi zasedbi serije bosta nastopila še Jonathan Pryce kot princ Filip in Imelda Staunton kot kraljica Elizabeta, piše BBC.

V zadnjih dveh nadaljevanjih serije, za katero je značilno, da se igralska zasedba vsaki dve leti zamenja, bodo gledalci predvidoma spremljali dogajanje na britanskem dvoru v 90. letih in na začetku novega stoletja.

Smrt matere in sestre ter zlati jubilej vladanja v istem letu
Poleg dogodkov po odmevni ločitvi Diane in Charlesa bosta po navedbah BBC-ja zadnji dve sezoni serije vključevali tudi smrti princese Margaret in kraljice matere leta 2002 ter zlati jubilej vladanja kraljice Elizabete v istem letu.

Serija Krona, ki jo podpisuje Peter Morgan, je na sporedu od leta 2016. V prvi zasedbi so v glavnih vlogah zaigrali Claire Foy kot princesa oziroma poznejša kraljica Elizabeta, Matt Smith kot princ Filip in Vanessa Kirby kot princesa Margaret.

Serija je trenutno pred četrto sezono, ki jo bodo predvidoma začeli predvajati do konca leta. V vlogi Diane nastopa Emma Corrin, Elizabeto II. upodablja oskarjevka Olivia Colman, princa Filipa pa Tobias Menzies.

Razhod princese in princa 11 let po poroki
Diana Spencer se je s princem Charlesom poročila leta 1981 in prevzela naziv valižanska princesa. Razšla sta se leta 1992, ločitev je sledila štiri leta pozneje. Diana je umrla v prometni nesreči 31. avgusta 1997 v pariškem predoru Alma skupaj s spremljevalcem Dodijem Al Fayedom.