Pod imenom Bowrain je začel Tine Grgurevič nastopati leta 2012 in leta 2014 izdal album Far Out. Foto: Kino Šiška
Pod imenom Bowrain je začel Tine Grgurevič nastopati leta 2012 in leta 2014 izdal album Far Out. Foto: Kino Šiška

Projekt je v nastajanju od jeseni 2018, kakor so zapisali v Kinu Šiška, pa je karakter in vsebino glasbe močno zaznamovala Bowrainova izkušnja sodelovanja z južnoafriškim kolektivom The Brother Moves On. Nocoj bo nastopil skupaj z večjo zasedbo domačih glasbenikov.

Skladatelj, pianist in glasbeni producent
Tine Grgurevič – Bowrain je sodobni skladatelj, pianist in glasbeni producent, ki se je s svojim avtorskim delom znotraj dandanes izjemno priljubljene struje sodobne klavirske glasbe uveljavil tudi na mednarodni ravni. Nastopal je že po celem svetu, od ZDA do Južne Afrike ter na festivalih, kot so Eurosonic Noorderslag, Tallinn Music Week in Jazz festival Ljubljana, po izdaji četrte studijske plošče Distracted jeseni 2017 pa je začel plodovito sodelovanje z južnoafriškim kolektivom The Brother Moves On, ki ga je spoznal v okviru Druge godbe, še piše na spletni strani Kina Šiška.

Pod imenom Bowrain je sicer začel nastopati leta 2012 in leta 2014 izdal album Far Out. Preden je začel z ustvarjanjem elektronske glasbe, je deloval kot džez pianist in skladatelj. Svoj prvi džez album Balcan Flavour (2009) je posnel v Philadelphiji, album je gostil dva znana džez glasbenika, Johna Swano in Anwarja Marshalla. Njegov drugi džez album Images of Reality (2009) je prestavil na Bules'n'Jazz festivalu v Luxembourgu, kjer je nastopil z Erniem Hammesom na trobenti. Ena od njegovih pomembnejših džez kompozicij je Duet with Slavoj Žižek (2010), dialog med klavirjem in govorom.

Poleg avtorske glasbe ustvarja glasbo za umetniške inštalacije, nastope in videe umetnikov Mete Grgurevič, JAŠE (Mrevlje-Pollak) in Lise Vereertbrugghen.

"Sreča je za oportuniste"
Za uvod v nocojšnjo premiero bo glasbenik Drago Ivanuša predstavil performans z naslovom 10 Minutes of Happiness. “Sreča nikoli ni bila pomembna. Težava je v tem, da ne vemo, kaj zares hočemo. Osrečuje nas, da ne dobimo tistega, kar hočemo, temveč da o tem sanjamo. Sreča je za oportuniste. Mislim, da je življenje z globokim zadovoljstvom dosegljivo le skozi večni boj, še posebej skozi boj s samim seboj. Če hočeš ostati srečen, ostani neumen. Resnični mojstri niso nikoli srečni, sreča je kategorija sužnjev,” so ob najavi performansa v Kinu Šiška citirali filozofa Slavoja Žižka.

Projekt 2020 seconds (A)live glasbenika Bowraina