Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po besedah predsednika tabora Mateja Šteha je bilo letos za priprave nekoliko manj časa, zato so se odločili, da bodo v program uvrstili predvsem najbolj priljubljene tradicionalne slovenske ljudske pesmi, ki jih ima v svojem repertoarju večina zborov. S tem so jim olajšali kratke priprave na nastop.

Od 80 ženskih, moških in mešanih zborov, ki bodo nastopili, jih sedem prihaja iz zamejstva. Nastopilo bo tudi pet šolskih zborov, Godba Stična in folklorna skupina Vidovo.

Zbori so v Šentvid pri Stični prispeli že v soboto in se udeležili pripravljalnega seminarja v avli Osnovne šole Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični. Danes sledi glavni program, koncert, ki bo posvečen letos umrlemu Stanetu Pečku, dolgoletnemu scenaristu in programskemu vodji tabora.

Letošnje geslo tabora je Pusti pevcu pesem peti, kar ima po besedah Mateja Šteha tudi delno sporočilno noto. "Hočemo opozoriti na to, da upamo, da je epidemije konec in da bomo lahko spet normalno pripravljali kulturne vsebine," je dejal za STA.

Udeležence bo nagovoril predsednik državnega sveta Alojz Kovšca.