Gledamo
slice
Filmska recenzija: Zaljubljen v mojo ženo
Igrajo Sandrine Kiberlain, Adriana Ugarte, Gérard Depardieu in Daniel Auteuil, 15. oktober 2018 ob 17:55 Daniel, urednik v poznih srednjih letih, sreča prijatelja Patricka, ki se je pred kratkim ločil zaradi pol mlajše Emme.
1
Filmska recenzija: Težave v motelu El Royale
7
14. oktober 2018 ob 14:48 Nekega lepega dne pridejo v motel duhovnik, temnopolta pevka, trgovski potnik in hipijka ... Zveni kot popoln začetek neke dobre šale, kajne?
Filmska recenzija: Žaba
3
13. oktober 2018 ob 18:46 Filmi, nastali na podlagi dramskih predlog seveda niso nič novega.
Filmska recenzija: Hladna vojna
3
10. oktober 2018 ob 14:14 Hladna vojna je razkošno posneta melodrama o tragični ljubezni, razpeti čez železno zaveso in čez brezno dveh desetletij – točno tak film, ki bi Poljski lahko prinesel še enega tujejezičnega oskarja.
Filmska recenzija: Zvezda je rojena
9
8. oktober 2018 ob 09:01 Zelo lahko je zaviti z očmi ob obetu zgodbe starega rockerskega mačka, ki bo po svoji meri oblikoval nadobudno mlado pevko.
Filmska recenzija: My way 50: Med iskanim in najdenim svetom Maja Weiss je leta 2001 kot prva slovenska režiserka posnela celovečerni film.
Filmska recenzija: Cankar Glede na to, da Ivan Cankar velja za največjega slovenskega pisatelja vseh časov, je prav nenavadno, kako malo filmov so doslej posneli o njegovem življenju – pa tudi po njegovih delih.
Filmska recenzija: Christopher Robin V vrtincu vsakdanjih odgovornosti in obveznosti odraslega življenja ste si gotovo že kdaj zaželeli, da bi vam v najtežjih trenutkih priskočil na pomoč najboljši prijatelj iz otroštva.
Filmska recenzija: Codelli Kaj danes sploh vemo o baronu Antonu Codelliju, po katerem je poimenovan celo predel Ljubljane, Kodeljevo? Da je bil prvi ljubljanski lastnik avtomobila, je že dolgo znano.
Filmska recenzija: Na obali Chesil Drama Na obali Chesil , filmska adaptacija "izvrstnega romana o slabem seksu" , kot je knjigo precizno povzel The Irish Times, očitno ne bo ponovila uspeha Pokore , najslavnejše ekranizacije Iana ...
Filmska recenzija: Bergman: Eno leto, eno življenje Kako se lotiti portreta tako monumentalne ustvarjalne osebnosti, kakršna je bila vsestranski švedski ustvarjalec Ingmar Bergman?
Filmska recenzija: Gajin svet Film Gajin svet se uvršča v tradicijo slovenskega mladinskega filma, v katerem so predpubertetni otroci tisti, ki so iznajdljivejši, dojemljivejši in bolj bistri od svojih pubertetniških bratov ali ...
4
Festival Lutke 2018: preplet žanrov, raziskovanje, vpliv tehnologije Festival Lutke poudarja inovativne prakse sodobne lutkovne umetnosti, ki raziskuje nove materiale in objekte ter klasično lutkovno animacijo vse bolj združuje z vizualnim, plesnim, digitalnim.
Filmska recenzija: Nuna Nuna je grozljivka iz žanra, ki se opira na bogato razvejano, dolgoletno tradicijo, od B-filmov do resnih spopadov na presečišču verovanja in nadnaravnega.
14
Velika pričakovanja: igre privilegiranih S preigravanjem gledaliških in družbenih razmerij ter norčavostjo otroške neposrednosti v izčiščenih odrskih slikah Beton Ltd.
1

Gledamo
link
Filmska recenzija: Zaljubljen v mojo ženo
1
15. oktober 2018 ob 17:55 Daniel, urednik v poznih srednjih letih, sreča prijatelja Patricka, ki se je pred kratkim ločil zaradi pol mlajše Emme.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo