Gledamo
slice
Filmska recenzija: Črni panter
19. februar 2018 ob 13:25 Bi zgodovinski mejnik, ki ga je zakoličila premiera blockbusterja Črni panter , še imel takšno težo, če bi bil film sam po sebi čisto zanič?
45
Filmska recenzija: Zadnji ledeni lovci
4
17. februar 2018 ob 11:27 Zadnji ledeni lovci so filmski testament nadarjenega fotografa in dokumentarista, veliko prezgodaj umrlega Jureta Breceljnika.
Filmska recenzija: Petdeset odtenkov svobode
23
15. februar 2018 ob 19:53 V retrospektivi je skoraj smešno, kakšen cirkus je še leta 2015 svet zganjal okrog t. i. pornografije za mamice, ki naj bi jo utelešala trilogija Petdeset odtenkov sive.
Filmska recenzija: Lady Bird
31
13. februar 2018 ob 11:33 Lady Bird je na prvi pogled popolnoma konvencionalna zgodba o najstništvu, ki pa se ob pozornem (in večkratnem) ogledu razkrije kot pazljiva, ljubeča študija socialnega okolja, starševstva in ...
Filmska recenzija: Naši kratki 12
11. februar 2018 ob 15:28 Kratki filmi so predvsem med širšo javnostjo, podobno kot posamične kratke zgodbe v literarnem svetu, pogosto spregledan in nekako na rob zanimanja odmaknjen format filmske ustvarjalnosti.
Magija šesturne intenzivnosti prisotnosti Da bosta vzdržala vseh šest ur, sploh ni bilo dileme, čeprav sta se že na samem začetku izčrpavala do skrajnosti. Njuna odločitev je žarela iz vsake pore.
6
Filmska recenzija: Roparsko gnezdo Ekipa okorelih kriminalcev pod vodstvom izurjenega vojaškega veterana, ki ga igra Pablo Schreiber, po Los Angelesu prazni eno banko za drugo.
6
Filmska recenzija: Pokliči me po svojem imenu Čeprav se Luca Guadagnino vedno znova vrača v varni objem sončnega, uživaškega, idealiziranega Sredozemlja, je svojo novo dramo o odraščanju in (istospolni) ljubezni Pokliči me po svojem imenu ...
6
Pohujšanje v dolini šentflorjanski: spektakel na rodni grudi #pohujšanje #domača #zemlja #žica #aktualnost #klečeplazenje #močvara #veter #zastava #obračanje #temačnost #sklanjanje #kultura #umetnik #politika #ceremonija #množica #kolektiv #domačagruda ...
7
Filmska recenzija: Ves denar sveta Če je Ridley Scott še lani v Zavezi proučeval parazitske, smrtonosne sorte Nezemljanov, se tokrat ukvarja z drugačnimi "vesoljci": ekscesno bogati posamezniki in rodbine so, kot nam pove v uvodnih ...
15
Filmska recenzija: Najtemnejša ura Ko vstopamo v kinodvorano, se jasno zavedamo, da prihajamo v prostor, v katerem se velja vnaprej odreči dvomu in pristati na to, da bomo verjeli tistemu, kar vidimo pred sabo.
8
Visoška kronika v SNG Drami: vzdržati razmahnjenost vse te kronike Če smo se pri režijah Jerneja Lorencija pogosto vpraševali o priredbi in izvirniku, je to vprašanje pri Visoški kroniki precej odveč.
Filmska recenzija: Lunapark 48. film v maratonski karieri Woodyja Allena, Lunapark , je eden redkih, ki niti pogojno ne sodijo v žanr komedije.
23
Filmska recenzija: Obupana V hollywoodskih ali mainstreamovskih filmih je na splošno dolgo veljalo, da pripovedi o rasnih ali priseljenskih izkušnjah sodijo v točno določen tip filma: v zgodovinske filme, ki pripovedujejo o ...
8
Filmska recenzija: Zamolčani dokumenti Steven Spielberg v Zamolčanih dokumentih išče vzporednice med Nixonovo in Trumpovo administracijo.
10

Gledamo
link
Filmska recenzija: Črni panter
45
19. februar 2018 ob 13:25 Bi zgodovinski mejnik, ki ga je zakoličila premiera blockbusterja Črni panter , še imel takšno težo, če bi bil film sam po sebi čisto zanič?
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo