Gledamo
slice
Filmska recenzija: Oceanovih 8
Zabaven film, ki pa ne izpolni svojega potenciala, 20. junij 2018 ob 11:33 Oceanovih 8 je tista redka najdba lahkotnega, a hkrati ne butastega filma.
35
Filmska recenzija: Šum Balkana
17. junij 2018 ob 10:25 V filmu Borisa Petkoviča si je Tomaž Grom zamislil neko glasbeno matrico in potem hrvaške, srbske, bosanske, makedonske, albanske in druge glasbenike spodbuja, naj se nanjo odzovejo sami; spodbuja ...
Filmska recenzija: Glasba je časovna umetnost 3 – LP film Laibach
15. junij 2018 ob 19:10 Dokumentarec Glasba je časovna umetnost 3 je pogumno dejanje iz preprostega razloga – njegov avtor Igor Zupe si je zadal nehvaležno vlogo, da bi pripovedoval o nečem, kar je a priori večje kot ...
Filmska recenzija: Jurski svet – Padlo kraljestvo
23
13. junij 2018 ob 08:10 Steven Spielberg je leta 1993 z revolucionarnim Jurskim parkom zakoličil osnovne parametre blockbusterjev in filmov katastrofe, ki četrt stoletja pozneje še vedno kraljujejo v kinematografih.
Filmska recenzija: Knjigarna
1
12. junij 2018 ob 17:08 Knjigarna je filmska priredba štirideset let starega romana angleške pisateljice Penelope Fitzgerald.
Filmska recenzija: Tovarna nič Kakšno leto po prelomnem 2008, ko je svet vse glasneje ječal pod udarci velike gospodarske krize, ko je za njo še siloviteje in bolj boleče udarilo spoznanje, da jo bodo tisti, ki so jo povzročili, ...
1
Filmska recenzija: Klub zadovoljnih žensk Klub zadovoljnih žensk je prijazna moralka z upravičeno poanto, da družba od žensk pričakuje, da se bodo pri določeni starosti poslovile od svoje seksualnosti, čeprav same morda še niso pripravljene ...
3
Filmska recenzija: Začarani princ Po napumpanem, a bolj ali manj praznem Solu nam Disney z Začaranim princem , animacijo, ki jo je ustvaril Ross Venokur, znova dokazuje, da sta za največje igralce sodobnega Hollywooda domiselnost in ...
Filmska recenzija: Fantastična ženska Daniela Vega v letošnjem dobitniku tujejezičnega oskarja Fantastična ženska izžareva stoično dostojanstvo kot junakinja, ki si mora šele izboriti pravico do žalovanja za ljubljeno osebo.
1
Filmska recenzija: Solo – zgodba Vojne zvezd Najbrž je bilo predobro, da bi trajalo v nedogled: Solo je prvi film po Disneyjevem prevzemu franšize Vojna zvezd, ki pusti grenak priokus v ustih.
39
Zavoljo Jeana Vigoja Dejstva, da je Jean Vigo ena od najpomembnejših figur v zgodovini filma, zares ni težko razbrati.
Filmska recenzija: LBJ Teksaški politik Lyndon Baines Johnson je bil v začetku 60. let strankarski tekmec Johna F. Kennedyja, ki ga je po predsedniški zmagi politično modro imenoval za svojega podpredsednika.
3
Filmska recenzija: Deadpool 2 Lahko dvorni norec Marvelovega filmskega vesolja, ki ima še vedno obraz, podoben "avokadu, ki je seksal s še gršim avokadom", s svojim obešenjaškim humorjem preseka zasičenost s filmi o superjunakih?
14
Filmska recenzija: Jamski človek Ste se kdaj vprašali, kako je nastal nogomet?
5
Filmska recenzija: Maščevalci - Brezmejna vojna Najtežje pričakovani blockbuster zadnjih let je brezsramno bombastičen, ekstravaganten film, ki se smeje v brk vsem, ki so "že zdavnaj vedeli", kdo bo v spopadu s Thanosom umrl in kdo preživel.
20

Gledamo
link
Filmska recenzija: Oceanovih 8
35
20. junij 2018 ob 11:33 Oceanovih 8 je tista redka najdba lahkotnega, a hkrati ne butastega filma.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo