Gledamo
slice
Filmska recenzija: Churchill
Samo letos dva filma o Churchillu: se svetu kolca po velikih državnikih?, 22. junij 2017 ob 08:15 Predvidljiva, enodimenzionalna študija osebnosti, ki ji nihče ne bi mogel pripisati subtilnosti.
Filmska recenzija: Spomini na ljubezen
3
17. junij 2017 ob 15:06 Zgodbe iz književnosti in filma po vsem svetu so polne junakinj, ki hrepenijo po popolni romantični ljubezni in so zaradi nje (ali le zaradi obljube takšne ljubezni) pripravljene zavreči vse, kar ...
Navdihujoč plesni večer EnKnapGroup
10. junij 2017 ob 17:28 Z dvojnim plesnim večerom je plesni ansambel EnKnapGroup obudil deli Trishe Brown in Josefa Nadja ter s tem, izvrstno izvedenim poklonom plesno revolucionarnim 80. letom, napovedal uvod v sezono, ko ...
Filmska recenzija: Čudežna ženska
42
8. junij 2017 ob 15:57 Po površni, mimobežni predstavitvi, ki jo je lik Čudežne ženske dobil v kaotičnem spektaklu Batman proti Supermanu , smo se bali, da pri Warnerju ne bodo znali ravnati s svojo prvo veliko ...
Filmska recenzija: Obalna straža
25
4. junij 2017 ob 18:50 Prvi napovednik je bil obetaven.
Filmska recenzija: Retrospektiva Puriše Đorđevića Ko smo v devetdesetih hodili na mednarodne filmske festivale, smo Slovenci veljali za najboljše poznavalce nekdanjega jugoslovanskega filma in kinematografij, ki so vzniknile na pogorišču nekdanje ...
1
Filmska recenzija: Osmi potnik - Zaveza Če ste med tistimi, ki se jim zdi en sam Michael Fassbender na film čisto premalo, bo Zaveza uslišanje vaših sanj.
36
Filmska recenzija: Služkinja Služkinja je nekonvencionalno, z erotiko, prebujenim feminizmom in čudnimi liki prežeto delo, ki nas utrdi v prepričanju, da renesansa južnokorejskega filma še zdaleč ni končana.
5
Filmska recenzija: Kralj Artur - Legenda o meču Bliskovito hitre montaže, anahronistično duhovičenje, presežek testosterona: Guy Ritchie je očitno sklenil dokazati, da lahko zaščitne znake svojega sloga aplicira na katero koli obdobje zgodovine.
19
Filmska recenzija: Varuhi galaksije, 2. dejanje Zakaj bi popravljali nekaj, kar ni pokvarjeno? , je bilo očitno izhodišče ustvarjalne ekipe Varuhov galaksije.
10
Filmska recenzija: Komedija solz Tržačan Marko Sosič je eden tistih, ne prav številnih avtorjev, za katere lahko brez pomislekov rečem, da v svojih delih oživljajo svet, ki mi je še prav posebej blizu, drag in domač.
5
Filmska recenzija: Nisem tvoj zamorec V zadnjem letu bi v ameriški (pop)kulturi težko našli relevantno delo, ki ne bi tako ali drugače tematiziralo pred- in povolilne tesnobe oziroma strahu pred negotovo prihodnostjo.
19
Filmska recenzija: Pasji smisel življenja Eden izmed bolj priljubljenih izrekov pri pasjih lastnikih je, da se nam "vsak pes zgodi z razlogom".
2
Biblija, prvi poskus: prenapihnjenost besede, ki je meso postala Jernej Lorenci se, morda v nasprotju s pričakovanji, Biblije ni lotil z 'mesarskim nožem' v rokah, temveč je, skupaj s preostalimi ustvarjalci predstave, do tematike pristopil spoštljivo, hkrati pa ...
8

Gledamo
link
Filmska recenzija: Churchill
22. junij 2017 ob 08:15 Predvidljiva, enodimenzionalna študija osebnosti, ki ji nihče ne bi mogel pripisati subtilnosti.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo