Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Gledamo - Arhiv

Novice sveta

Gledamo Novice sveta

Ameriška kinematografija je v zadnjem času ponudila več odmevnih filmov, ki so tematizirali vrnitev k izvoru ameriške nacionalne biti.

Barb in Star gresta v Visto del Mar, nova komedija scenaristk uspešnice Dekliščina

Gledamo Barb in Star gresta v Visto del Mar, nova komedija scenaristk uspešnice Dekliščina

Leta 2011 so po uspehu Dekliščine, ki je po vsem svetu zaslužila skoraj 300 milijonov dolarjev, kritiki in kritičarke napovedovali, da bo odprla vrata tudi drugim komičnim filmom z ženskami v glavnih vlogah, kar je bila dotlej bolj izjema kot pravilo.

Greh:

Serije Greh: "Če bi heteroseksualni fantje umirali tako množično, bi se svet ustavil"

V zadnjem letu smo na nešteto primerih videli, kako uničujoče posledice imata pri širjenju bolezni strah in širjenje lažnih informacij. A epidemija aidsa v osemdesetih se je od trenutne razlikovala v nečem ključnem.

Strasti, upanje in italijansko sonce v peterici filmskih klasik na TV SLO

Cikel Kinoteka Strasti, upanje in italijansko sonce v peterici filmskih klasik na TV SLO

V primerjavi z neorealističnimi klasikami na italijanske komedije 50. in 60. let marsikdo gleda zviška. A spregledati te filme bi pomenilo tudi zamuditi divjo vožnjo v kabrioletu po Toskani, strastno ljubezen Sophie Loren in trmasto ambicijo Anne Magnani.

Obetavna mlada ženska: Maščevanje, ime ti je ženska

Oskarji 2021 Obetavna mlada ženska: Maščevanje, ime ti je ženska

Oskarjevski boj je letos osvežujoče nepredvidljiv, a prvi favoriti počasi stopajo v ospredje. V tradicionalno močni konkurenci za najboljšo žensko vlogo se poleg očitne favoritke - Frances McDormand v Deželi nomadov - v ospredje prebija Carey Mulligan.

Jóhannsson, Tilda Swinton in jugoslovanski brutalizem – čez dve milijardi let

Gledamo Jóhannsson, Tilda Swinton in jugoslovanski brutalizem – čez dve milijardi let

Zadnji in prvi ljudje je vizionarsko distopičen avdiovizualni esej Jóhanna Jóhannssona, priznanega islandskega glasbenika in avtorja filmske glasbe. Gre za spoj fikcije in dokumentaristike, meditativno delo o minljivosti človeštva in njegovi zapuščini.

Na TV SLO: Nočni ptič

Gledamo Na TV SLO: Nočni ptič

Lou Bloom je velemestni avtsajder, ki išče službo in hkrati nima pomislekov pred tatvinami. Na enem od svojih nočnih pohodov naleti na hudo prometno nesrečo in amaterske filmarje ob njej.

Viralni filmi 4 – Angel uničenja

Gremo v kino Viralni filmi 4 – Angel uničenja

Ob razmerah pri nas, ko smo že nekaj mesecev v prisilni zapori brez kakšnih opaznejših rezultatov ali celo sledov izboljšanja bolezenskega stanja, gre lahko prihodnje razmišljanje glede na zakladnico filmske zgodovine v dve smeri.

Bridgerton: zgodovinska romanca (končno) na prvem tiru

Serije Bridgerton: zgodovinska romanca (končno) na prvem tiru

Zgodovinska kostumska drama je sinonim za dostojanstveno, pogosto suhoparno in filigransko natančno rekonstrukcijo nekega obdobja. Bridgerton je v najboljšem primeru njena daljna sorodnica – polnokrvna zgodovinska romanca, ki se svojega žanra ne sramuje.

Zgodba o treh sestrah

Na TV SLO Zgodba o treh sestrah

V zadnjem desetletju smo navdušeno spremljali bogatenje in vse večjo raznovrstnost domače filmske ponudbe – pa naj je šlo za klasično kino distribucijo ali filmske vsebine, dostopne prek ponudnikov televizijskih programov in pretočnega videa.

Pregled leta: Najboljši filmi v letu 2020

Film in TV Pregled leta: Najboljši filmi v letu 2020

V pandemičnem letu, ko so bile kinodvorane zaprte, ko visokoproračunski spektakli s premiero še vedno čakajo na boljše čase in ko so se festivali večinoma preselili na splet, filmska pokrajina kljub vsemu ni bila gola pustinja.

Leto življenja

Gledamo Leto življenja

Winona Ryder, Charlize Theron, Dakota Fanning in tokrat Cara Delevingne, vse to je le peščica igralk, ki so na filmskem platnu odigrale vlogo neozdravljivo bolne mlade ženske.

Kaj nam filmi, ki smo jih gledali letos, povedo o svetu, v katerem živimo?

Gledamo Kaj nam filmi, ki smo jih gledali letos, povedo o svetu, v katerem živimo?

Za nami je v vseh pogledih posebno leto, v katerem so se, kot še nikoli, kinodvorane izmenjevale z dnevnimi sobami, velika platna z ekrani, celovečerci s serijami.

Vrhunci 36. festivala LGBT-filma

Gledamo Vrhunci 36. festivala LGBT-filma

Letošnji festival LGBT-filma je odprl avstralski film Neslišano, v katerem se v ljubezensko razmerje zapleteta glasbenik, kitarist Noah in Finn, gluh transmoški, ki vodi nočni klub za skupnost gluhih.

Zlom (The Undoing): Po Malih lažeh še en umor v svetu lepih in premožnih

Recenzija Zlom (The Undoing): Po Malih lažeh še en umor v svetu lepih in premožnih

Če ste na mah pogoltnili (vsaj prvo sezono) serije Majhne laži, ste morda razvili okus za podžanr srhljivk o življenjih bogatih žensk, ki jim življenje izmakne tla pod nogami. Serija Zlom poskuša zapolniti ravno to nišo, a ni na ravni predhodnice.

Animateka: Zero Impunity (Ničelna toleranca do nekaznovanja)

Filmska recenzija Animateka: Zero Impunity (Ničelna toleranca do nekaznovanja)

Hibridni dokumentarec Zero Impunity, ki bil je zaradi delne uporabe animacije uvrščen na spored letošnje Animateke, se spoprijema s težko in pogosto tabuizirano temo: uporabo spolnega nasilja in posilstva kot orožja v času vojne.

Animateka: Stari mlekar in Še en dan življenja

Filmska recenzija Animateka: Stari mlekar in Še en dan življenja

Festival Animateka je zmagovalce letošnjega tekmovalnega programa sicer že razglasil, a cel katalog filmov bo na spletu dostopen še do srede. Podrobneje se posvečamo dvema animacija iz programa celovečernih filmov, Stari mlekar in Še en dan življenja.

Animateka: svetovni jagodni izbor

Gledamo Animateka: svetovni jagodni izbor

Program Animateke na sploh, predvsem pa sekcija Svetovni jagodni izbor, ki pred nami razgrinja vrhunce svetovne produkcije na področju animacije, nam ponuja skupek različnih slogov animacije in različnih estetik, izpiljenih do, lahko rečemo, dovršenosti.

Arktika

Danes na TV SLO Arktika

Overgård je moški srednjih let, ki ga srečamo sredi arktične divjine. Iz manjšega letala, ki je očitno doživelo nesrečo, je naredil bivak in sredi širnih prostranstev v skoraj brezupnem položaju poskuša opozoriti na svoj položaj.

Med policami

Danes na TV SLO Med policami

Christian je mlad, molčeč pripravnik, ki pride na delo v velik supermarket. Med duhamornim, samotarskim polnjenjem polic in učenjem upravljanja z viličarjem počasi naveže stik s sodelavci.

Stran 1 od 85
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov