Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Gledamo - Arhiv

Duša

Gledamo Duša

26.07.2021

Večina izmed 24 celovečercev animacijskega studia Pixar je zadela žebljico na glavico, ker je brezhibno animirano zgodbo, običajno namenjeno starostno zelo raznovrstnemu občinstvu, spretno povezala z nekim splošnejšim družbenim ali človeškim problemom.

Hollywoodska prevara

Gledamo Hollywoodska prevara

23.07.2021

Par filmskih producentov – veteran nizkoproračunske produkcije Max Barber in njegov nečak – se zadolži pri mafiji, da bi investiral v kontroverzen film o maščevalnih nunah, ki pa popolnoma propade.

Gloria mundi

Gledamo Gloria mundi

17.07.2021

Robert Guédiguian je znano ime francoskega filma. Njegov Sneg na Kilimandžaru je bil leta 2011 med drugim prejemnik nagrade lux, z omenjenim filmom in več drugimi deli je bil v tekmovalnih programih najprestižnejših festivalov.

Ocenjujemo hude mačke Grossmannovega festivala: zombiji, duhovi, volkodlaki

Izbor grozljivk Ocenjujemo hude mačke Grossmannovega festivala: zombiji, duhovi, volkodlaki

16.07.2021

V Ormožu se začenja prva etapa Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, ki bo naslednji konec tedna v Ljutomeru vrhunec dosegel s tradicionalnim mimovozom zombijev. Kaj pa prinaša tokratni tekmovalni program?

Šarlatan

Gledamo Šarlatan

14.07.2021

Jan Mikolášek je bil resnični ljudski zdravilec brez formalne izobrazbe. Deloval je na Češkem v sredini 20. stoletja in zelo natančno diagnosticiral bolezni na podlagi vzorcev urina.

Črna vdova

Filmska recenzija Črna vdova

12.07.2021

Tudi če odmislimo prisilni oddih od Marvelovih spektaklov, ki smo ga imeli v zadnjem letu, Črna vdova v kina prihaja prepozno, kot nekakšen retroaktivno "opravičilo" spregledani Maščevalki, a v času, ko je studio z očmi obrnjen že v četrto fazo MCU.

Očiščenje za vedno

Filmska recenzija Očiščenje za vedno

07.07.2021

Pred osmimi leti si najbrž nihče ne bi mislil, da bo Očiščenje, nizkoproračunska grozljivka z izvirnim konceptom, odrivna deska za franšizo blockbusterjev. Vsak naslednji film - zdaj smo že pri petem - se bolj trmasto poskuša oklepati zeitgeista.

Tiho mesto 2

Filmska recenzija Tiho mesto 2

29.06.2021

Ironično je, da smo se v multiplekse vrnili ravno za film, pri katerem mlaskanje in klepetanje v dvorani pokvari večji del njegove učinkovitosti. Obenem pa je Tiho mesto 2 film, ki - v pravih okoliščinah - poudarja dragocenost kolektivne izkušnje kina.

Kako postati dobra žena 

Gledamo Kako postati dobra žena 

24.06.2021

Paulette Van Der Beck je ravnateljica uglednega podeželskega internata za dekleta, kjer jih učijo gospodinjstva in lepega obnašanja, skratka, kako biti "vzorna žena". 

Palm Springs

Gledamo Palm Springs

21.06.2021

Palm Springs je film, za katerega mislite, da ga že poznate: godrnjav protagonist je ujet v dnevu, ki se ponavlja vedno znova in znova. Ne glede na to, kaj počne, ga bo naslednje jutro budilka neizprosno vrnila v monotonijo že doživetega.

Polaščevalka: Nikita 21. stoletja, ki pa svojih žrtev ne ubija več lastnoročno

Gledamo Polaščevalka: Nikita 21. stoletja, ki pa svojih žrtev ne ubija več lastnoročno

19.06.2021

Zelo bližnja prihodnost ali pa morda kar sedanjost. Tasya Vos je vrhunska hladnokrvna poklicna morilka, nekakšna Nikita 21. stoletja, ki pa svojih žrtev ne ubija več lastnoročno.

Amonit

Gledamo Amonit

17.06.2021

Amoniti so izumrla vrsta morskih mehkužcev, danes samo še polžasto zavite, okamenele oblike v kamnih. Številne kulture verjamejo, da v sebi nosijo energetski naboj preteklosti – in naboja, še posebej erotičnega, kostumski drami Amonit ne manjka.

Večerja po ameriško

Festival Kurja polt Večerja po ameriško

11.06.2021

Večerja po ameriško je žanrski amalgam: indie film v pravem pomenu besede, okrutna satira s ščepcem neobvladljive anarhije v svojem temnem srcu in presenetljivo iskrena romantična komedija o ljubezni, ki se splete med dvema čudakoma.

Mare iz Easttowna

Gledamo Mare iz Easttowna

01.06.2021

Mare iz Easttowna je več kot samo najnovejša turobna miniserija o lovu na morilca. S cinično, odljudno protagonistko na čelu odpira vprašanja kolektivne in osebne travme, ki se skriva za navidezno monotonijo delavskega naselja.

Terapija

Gledamo Terapija

21.05.2021

Dva kontroverzna ustvarjalca se znajdeta v zdravilišču v mestecu, ki je zaslovelo z Marcelom Proustom. Srečata se, se začneta družiti, ker nimata početi kaj boljšega – tako nekako bi lahko povzeli dogajanje filma Terapija.

Helmut Newton: lepe in poredne

Gledamo Helmut Newton: lepe in poredne

19.05.2021

Helmut Newton, ki ga je New York Times v nekrologu krstil za "markiza de Sada 35-milimetrskega filma", je lastnoročno spremenil svet modne fotografije. Njegov opus je iztočnica za vprašanja o dinamikah moči, popredmetenju in fetišizaciji ženskega telesa.

Slaba družba

Gledališka recenzija Slaba družba

12.05.2021

Sinoči je na odru Nove pošte premierno zaživela solopredstava Vita Weisa Slaba družba. Z vprašanji notranje motivacije in žrtvovanja se je avtor in izvajalec ukvarjal na način raziskovanja bistva gledališča kot prostora srečanja igralca in gledalcev.

Gospodična Marx

Gledamo Gospodična Marx

11.05.2021

"I'm enough / you want more": to preprosto ugotovitev, ki bo našo protagonistko (morda?) končno rešila iz krempljev strupenega razmerja, Eleanor Marx prešine šele proti koncu filma.

Izbrisati zgodovino

Gledamo Izbrisati zgodovino

07.05.2021

Marie, Bertrand in Christine so trije posamezniki srednjih let, bolj znanci kot prijatelji iz iste urejene predmestne četrti, ki se vsi znajdejo v kriznem obdobju.

Prinčevo potovanje

Gledamo Prinčevo potovanje

06.05.2021

Ob letošnjem dnevu Zemlje je Art kino mreža začela v svojih spletnih kinih predvajati animirani film Prinčevo potovanje, ki se v nekaterih vidnih potezah tematsko navezuje na ta dan.

Stran 1 od 87
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov