Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Gledamo - Arhiv

Hiter kot strel

Gledamo Hiter kot strel

8.8.2022

Redko se zgodi, da poleti v kino dobimo akcijski spektakel, ki ni del tega ali onega "filmskega vesolja" oz. franšize, ki ima v glavni vlogi eno zadnjih velikih filmskih zvezd in ki se kiti s stiliziranimi vizualijami. Škoda, da Hiter kot strel ni boljši.

Orkester

Gledamo Orkester

6.8.2022

Orkester je zgodba o gostovanju zasavske pihalne godbe na festivalu v majhnem avstrijskem mestu. Film je sestavljen iz petih vinjet, ki se delno prepletajo in druga drugi predstavljajo ozadje dogajanja.

Zgodba moje žene

Gledamo Zgodba moje žene

23.7.2022

Osrednji lik romaneskne zgodbe celovečerca madžarske režiserke in scenaristke Ildikó Enyedi Zgodba moje žene je kapitan Jakob Störr, zagrizen morski volk, ki se v trenutku frivolnosti odloči za poroko s prvo žensko, ki bo takrat vstopila v kavarno.

Moški

Gledamo Moški

18.7.2022

Težko pričakovani tretji film britanskega režiserja in scenarista Alexa Garlanda je resda razočaranje, a ga postavlja ob bok kontroverznim kiksom, kot sta Antikrist Larsa von Trierja in Mati! Darrena Aronofskega.

Thor: Ljubezen in grom

Gledamo Thor: Ljubezen in grom

13.7.2022

Po revolucionarni, obešenjaški igrivosti spektakla Thor: Ragnarok so pri Disneyju sklenili, da stvari, ki niso bile pokvarjene, ne bodo popravljali. Z eno ključno razliko, ki bo za marsikoga kot scenarij najhujše nočne more: Thor je zdaj (tudi) ženska.

Črni telefon

Filmska recenzija Črni telefon

11.7.2022

Veliki Stephen King, čigar povezava s Črnim telefonom bo hitro jasna, je film opisal kot "Ostani z menoj (Stand By Me) v peklu". Pred nami je dejansko temačna parabola o odraščanju, ki pa se spogleduje tudi s paranormalnim.

Lux Æterna

Gledamo Lux Æterna

10.7.2022

Gaspar Noé je eden pomembnejših sodobnih filmskih avtorjev, a njegov opus ni za vsak okus. Režiser namreč v večini filmov dejano poskuša vzbuditi v gledalcu občutek nelagodja in ga nato stopnjevati čez vsako razumno mejo.

Kralji rumbe

Gledamo Kralji rumbe

3.7.2022

Kot na začetku filma pojasni eden od protagonistov filma, je že res, da ima Demokratična republika Kongo različna bogastva, med drugim diamante in druge dragocene rude, vendar je prav glasba, predvsem pa kongovska rumba /.../

Memoria

Gledamo Memoria

2.7.2022

Redko imamo priložnost gledati film, ki si za svoj osrednji medij vzame zvok. Glasbeni filmi so sicer stalnica v industriji, vendar gre pri njih navadno vendarle za vizualno upodobitev življenja nekega izvajalca, delovanja skupine in podobno.

Elvis

Filmska recenzija Elvis

27.6.2022

Cel opus Baza Luhrmanna je nekakšna filmska različica Gracelanda: kič, spektakel in drzne glasbene odločitve. Film o Elvisu je tako rekoč zanj izumljen koncept. Ko vsaj ne bi iz svoje zgodbe črtal vsega, kar bi lahko skazilo idealiziran portret Kralja ...

Filmi, ki

Gledamo Filmi, ki "prikazujejo celoto človeka migranta in njegovih odnosov z okoljem"

26.6.2022

Za vse, ki nimajo neposrednega stika s prebežniki, so filmi o njih najboljši posrednik, vratar, ki odpira duri v njihov zunanji in notranji svet, je v uvodniku 13. Festivala migrantskega filma zapisala predsednica Slovenske filantropije Anica Mikuš Kos.

Triumf

Film in TV Triumf

19.6.2022

Zgodba filma Triumf je tako absurdna, da bi si jo bilo težko izmisliti, če se ne bi tudi v resnici zgodila. Pisalo se je leto 1986, ko je švedski igralec in režiser Jan Jönson s skupino zapornikov uprizoril slovito Beckettovo dramo Čakajoč Godota.

Luzzu

Recenzije Luzzu

18.6.2022

Čeprav se na njenih tleh snema mnogo tujih filmov, nacionalna kinematografija Malte tako rekoč ne obstaja. Zato je toliko bolj dragoceno v filmu videti malteški vsakdan in slišati njihov nenavadno zveneč jezik.

Jurski svet: Prevlada

Gledamo Jurski svet: Prevlada

13.6.2022

Tretji film v franšizi Jurski svet obljublja nekakšno simbolično vrnitev na začetek, trk med generičnimi novimi liki (Chris Pratt) in karizmo zasedbe originalnega Jurskega parka. A niti odpeta srajca Jeffa Goldbluma ne more pričarati nekdanje magije.

Vse povsod naenkrat

Gledamo Vse povsod naenkrat

6.6.2022

 V zadnjih mesecih so vzporedne resničnosti oziroma filmska večvesolja vroča tema, saj je bil ta koncept v središču dveh največjih uspešnic leta, Spider-man: Ni poti domov in Doktor Strange in multivesolje norosti.

Snežni leopard

Gledamo Snežni leopard

5.6.2022

Snežni leopard se tako zelo približa filmski popolnosti, da pokaže, da popolnega filma ni. Je najboljši mogoč ogled za vse generacije in se bo gotovo vpisal v zgodovino dokumentarnega filma ter filma nasploh.

Top Gun: Maverick

Filmska recenzija Top Gun: Maverick

31.5.2022

Za filmsko nadaljevanje, katerega nastanek upravičuje predvsem inertna narava nostalgije, vedno obstaja nevarnost ustvarjalnega bankrota.

Antigona – Kako si upamo!

Gledamo Antigona – Kako si upamo!

28.5.2022

Žižkova interpretacija Antigone je, kot bi pričakovali, nasprotna večinski intuiciji. Glavna junakinja drame ni politična borka za univerzalno dobro, temveč za partikularno.

Futura

Gledamo Futura

21.5.2022

"Gre za reportažo v njeni najžlahtnejši obliki," svoj prvi skupni celovečerec označujejo trije režiserji in scenaristi Alice Rohrwacher, Pietro Marcello in Francesco Munzi in res bi za film Futura težko našli bolj točno oznako.

Dej no

Filmska recenzija Dej no

20.5.2022

Možak, ki ni še nikoli skrbel za otroka, po sili razmer dobi v varstvo občutljivega devetletnika z bujno domišljijo in čustveno inteligenco. Premisa je vse prej kot izvirna, a Mike Mills jo pregnete v čustveno inteligenten, nesolzav film.

Stran 1 od 92
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov