Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gledamo - Arhiv

Dune: Peščeni planet, 2. del

Filmska recenzija Dune: Peščeni planet, 2. del

2.3.2024

"Ne maram peska," je Anakin Skywalker – zdaj že neslavno – dahnil v drugem preddelu Vojne zvezd. "Grob je, oster, nadležen in povsod ga je preveč." Če bi ga režiral Denis Villeneuve, se mu morda ne bi tako zelo mudilo s peščenega planeta.

Vrnitev Pravega detektiva: Potovanje v polarno noč duše

Kritika serije Vrnitev Pravega detektiva: Potovanje v polarno noč duše

22.2.2024

Pravemu detektivu, antologijski seriji o brutalnih umorih in ciničnih detektivih, ki jih rešujejo, je novo življenje vdahnila feministična reinterpretacija znane formule; v jedru ostaja pretres družbenih struktur moči in njihove marginalizacije manjšin.

Bob Marley – One Love

Filmska recenzija Bob Marley – One Love

17.2.2024

V zadnjih letih se kar vrstijo biografski filmi o umrlih zvezdnikih popularne glasbe.

Bartonova akademija

Filmska recenzija Bartonova akademija

15.2.2024

Kot razkriva že novoletna jelka na promocijskih fotografijah, je Bartonova akademija božični film, ki pa zaradi počasnih mlinov filmske distribucije k nam prihaja šele v februarju. Ali tudi v popraznični sivini ohranja svojo relevantnost in šarm?

Griselda: kraljica kokainskega kartela kot portret uspešne ženske?

Kritika serije Griselda: kraljica kokainskega kartela kot portret uspešne ženske?

5.2.2024

Griselda je na prvi pogled še ena serija o narkokartelih in uničujočih posledicah neokleščene moči – z eno zelo veliko razliko: tokrat ženska ne bo samo okrasek v spremstvu narkošefa. Sofia Vergara poskrbi, da vse skupaj le ne deluje preveč navdihujoče.

Nina in Ježeva skrivnost

Filmska recenzija Nina in Ježeva skrivnost

5.2.2024

Ko si star deset let, je svet odraslih velik labirint. En dan so dobre volje in pripovedujejo pravljice, naslednji dan vsi zaskrbljeni s sklonjeno glavo posedajo po stanovanju in ne rečejo ne bev ne mev.

Stric

Filmska recenzija Stric

31.1.2024

Stric je psihološka grozljivka, ki se z zgodbo sicer zgleduje po delih nekaterih velikanov evropske kinematografije, recimo Michaela Hanekeja, pa vendar pomeni izviren prispevek k filmski umetnosti.  

Gepack

Filmska recenzija Gepack

30.1.2024

Gepack je slovenski neodvisni film, ki je nastal po scenariju in v režiji najbolj priljubljenega slovenskega uporabnika Tiktoka Žige Kukoviča oziroma Kuxale.

Druščina snega (La sociedad de la nieve)

Filmska recenzija Druščina snega (La sociedad de la nieve)

28.1.2024

Kaj novega nas še lahko nauči ultimativna zgodba o preživetju, resnična kalvarija, ki se je v zadnjega pol stoletja razrasla v mit, v del naše kolektivne zavesti? J. A. Bayona se vrača k t. i. tragediji v Andih.

Adamant

Filmska recenzija Adamant

21.1.2024

Adamant francoskega režiserja dokumentarnih filmov Nicolasa Philiberta je samo na prvi pogled alegorija, ki je našla filmsko upodobitev.

Šterkijada

Gledamo Šterkijada

20.1.2024

Šterkijada, življenjska odisejada jadralca Jureta Šterka, intimno portretirana skozi filmske oči njegovega sina Igorja, je film o svobodi.

Le kje skriva svojo skrinjo z zlatom?

Gledamo Le kje skriva svojo skrinjo z zlatom?

17.1.2024

Na spored ljubljanske Drame je v izredno spretni režiji Slobodana Unkovskega in izvrstni igralski izvedbi prišel Molierov Skopuh.

Zlo ne obstaja

Gledamo Zlo ne obstaja

13.1.2024

Takumi in njegova osemletna hčerka Hana živita umirjeno, odmaknjeno življenje v podeželskem kraju sredi neokrnjene narave nedaleč stran od Tokia.

Predstava Pohorski bataljon, učna ura o resnični naravi človeštva

Gledamo Predstava Pohorski bataljon, učna ura o resnični naravi človeštva

9.1.2024

Niste Slovenci niti Nemci. Ste Štajerci, po krvi povezani z Nemci. Pri tej okupaciji gre za vrnitev tja, kamor je sodila stoletja. Tako se vsebinsko začne predstava Pohorski bataljon v režiji Jerneja Lorencija, ki je premierno zaživela še v MGL-u.

Popolni dnevi

Filmska recenzija Popolni dnevi

7.1.2024

Kako je videti popoln dan? Za Hirajamo, osrednji lik iz novega filma Wima Wendersa, se skrivnost popolnega dneva skriva v rutini, prežeti z drobci lepot vsakdana, ki monotono rutino naredijo edinstveno.

Dnevnik Pauline P.

Filmska recenzija Dnevnik Pauline P.

6.1.2024

Paulina P., zvedav in pogumen deklič, tako rekoč z vsemi "žavbami" namazano dekle, je junakinja … no, junakinja svojega sveta. Malo resničnega, malo domišljijskega, kakor se za navihano devetletnico tudi spodobi.

Maestro

Filmska recenzija Maestro

31.12.2023

Potrebna je določena samozavest, da si izboriš režijo filma, ki sta ga pred teboj hotela režirati tako Steven Spielberg kot Martin Scorsese. Bradley Cooper s svojim drugim celovečercem dokaže, da je še vedno ambiciozen, čeprav ne nujno tudi drzen režiser.

Ptičar

Gledamo Ptičar

26.12.2023

Ptičar se ukvarja s filmom kot ne samo z enim od možnih medijev za pripovedovanje zgodbe, ki temelji na besedi in dialogih, temveč kot specifičnim medijem, ki deluje onkraj jezika.

Kaj pa Ester?

Gledamo Kaj pa Ester?

25.12.2023

Prva ljubezen. Tista najstniška, ko je vse tako lepo, da gotovo nikoli ne bo moglo biti nič lepšega, vse tako neskončno, enkratno, vse za zmeraj in večno, dokler …

Prehodi

Gledamo Prehodi

24.12.2023

Vihravi nemški filmski režiser Tomas deluje v Parizu, kjer živi s svojim umirjenim soprogom Martinom. Je v stresu zaradi svojega novega filma, na zabavi ob koncu snemanja pa spozna mlado in privlačno učiteljico Agathe, s katero pa se kmalu zaljubita.

Stran 1 od 100
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov