Madagaskar 2 se lahko pohvali z za odtenek globljim scenarijem kot prvi del. Foto: Uradna stran filma
Madagaskar 2 se lahko pohvali z za odtenek globljim scenarijem kot prvi del. Foto: Uradna stran filma

Madagaskar 2 je v dveh tednih predvajanja v slovenskih dvoranah privabil malenkost več gledalcev kot prvi del vsega skupaj. Iz tega je jasno, kakšne filmske zabave so željni slovenski kino obiskovalci, čeprav tudi drži, da v preteklem mesecu žanrska konkurenca ni bila ravno huda. K uspehu bi jaz prištel tudi to, da ga je distributer Karantanija Cinemas dala na voljo v obeh različicah (podnaslovljeni in sinhronizirani). S tem so obdržali gledalce prvega dela in nedvomno privabili tudi najmlajše, ki so se bili prisiljeni zanašati na tolmačenje staršev.

Madagaskar 2, ki v izvirniku nosi podnaslov "Pobeg v Afriko", je resnici na ljubo za spoznanje boljša risanka od svojega komajda zadovoljivega predhodnika. Vidna izboljšava in pohvala gre tehnični ekipi, ki je poskrbela za raznolikost tekstur, in snovalcem ozadij. Kot je značilno za DreamWorksova nadaljevanja (trilogija Shrek), so tudi tokrat poskrbeli za vrnitev zvezdniške zasedbe osrednjih likov leva Aleša (Ben Stiller), zebre Martina (Chris Rock), žirafe Milka (David Schwimmer) in povodnega konja Slavke (Jada Pinkett Smith).

Scenarij je za odtenek globlji s tem, ko razkrije Aleševo otroštvo, na katero naveže dogajanje v afriški stepi, kamor strmoglavijo po vzletu iz Madagaskarja. Pingvini kot povsem stranski liki zopet "ukradejo predstavo" in vnovič dokažejo, da bi bila njihova zgodba precej bolj zabavna. Tako pa bo risanka zadovoljila predvsem najmlajše in seveda ljubitelje prvega dela. Animacijskim sladokuscem pa priporočam da počakajo na Disneyjevega Bolta, ki prihaja na spored konec januarja.

Madagaskar 2 (Madagascar: Escape 2 Africa)
ZDA, 2008

Režija: Eric Darnell, Tom McGrath
Scenarij: Etan Cohen
Igrajo (glasovi): Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron Cohen ...

Žanr: animirana komedija
Dolžina: 1 ura 29 minut
Premiera: 30. 10. 2008

Proračun: 150 milijonov dolarjev
Dobiček: 461.760.799 dolarjev (decembra 2008)
Povezava: uradna stran, IMDB

Ocena: 3, piše: Uroš Šetina.