Seks v mestu je najbrž najbolj pričakovan film v letošnjem letu. Foto: Kolosej
Seks v mestu je najbrž najbolj pričakovan film v letošnjem letu. Foto: Kolosej
Chris Noth ima v filmu premalo minutaže, kjer pa se pojavi, pa je medel in neprepričljiv. Foto: Kolosej

Ljubitelji (v veliki večini ljubiteljice) serije dobro vedo, kaj so najboljše vrline serije. Iskreni in predvsem iskrivi pogovori o seksu, ki so podirali marsikateri tabu o spolnosti. In seveda, bili so duhoviti. Duhovitost pa je na poti v film izginila neznano kam. Če je najbolj smešen dogodek to, da se ena izmed junakinj "podela" v hlače, potem je s filmom nekaj hudo narobe.

Zlepljenka odvečnih prizorov
Gledalec nehote dobi občutek, da gleda zlepljenko odvečnih prizorov iz serije - tistih, ki niso bili na dovolj dobri ravni. Ko se ti seštejejo, dobimo skoraj dve uri in pol dolg film, ki je občutno, občutno predolg. Nič ne rečem, če bi prizori delovali v "imenu filma" in bi nosili dodatno vrednost, bi to sprejel mirne duše, a več kot eno uro gledamo eno in isto informacijo o notranjem stanju glavne junakinje Carrie (ki je na tem mestu ne smem razkriti).

Dovolj časa za morje oblek
Odvečna minutaža je v resnici namenjena edini ohranjeni zapovedi iz serije - obleke, obleke in obleke. In seveda čevlji. Tako ima Carrie več kot dovolj časa, da se prikaže v več kot 80 različnih oblekah. Kot moški tega razkoraka z realnostjo sicer nikoli nisem razumel (finančna sposobnost junakinj in gora vedno novih oblačil).

Film popestri Hudsonova
Vedno se trudim v vsakem filmu najti kakšno pozitivno stran. V Seksu v mestu je to nedvomno prihod oskarjevke Jennifer Hudson, ki nastopi v vlogi Carriejine pomočnice. Prijetna osvežitev, ki nehote ilustrira generacijsko razliko med 20- in 40-letnicami.

Ocena: 2, piše: Slavko Jerič