Ocenjujemo
slice
Emily Dickinson: Ta svet ni konec, pesmi in pisma
Mladinska knjiga, Ljubljana, 2017, 18. februar 2018 ob 10:41 Knjigo Ta svet ni konec sestavljajo tri medsebojno ujemajoče se enote; sosledju sto štirih pesmi Emily Dickinson sledijo njena izbrana pisma, kot jih je leta 1891 v kritičnem prepisu zajel njihov ...
Filmska recenzija: Zadnji ledeni lovci
2
17. februar 2018 ob 11:27 Zadnji ledeni lovci so filmski testament nadarjenega fotografa in dokumentarista, veliko prezgodaj umrlega Jureta Breceljnika.
Filmska recenzija: Petdeset odtenkov svobode
23
15. februar 2018 ob 19:53 V retrospektivi je skoraj smešno, kakšen cirkus je še leta 2015 svet zganjal okrog t. i. pornografije za mamice, ki naj bi jo utelešala trilogija Petdeset odtenkov sive.
Nataša Velikonja: Preveč vljudna
5
13. februar 2018 ob 12:03 Pred menoj je najbolj izzivalna knjiga leta 2017, ki se ji na noben način ne morem upreti. Govorim o pesniški knjigi Preveč vljudna Nataše Velikonja.
Filmska recenzija: Lady Bird
31
13. februar 2018 ob 11:33 Lady Bird je na prvi pogled popolnoma konvencionalna zgodba o najstništvu, ki pa se ob pozornem (in večkratnem) ogledu razkrije kot pazljiva, ljubeča študija socialnega okolja, starševstva in ...
Poslušamo: King Krule - The Ooz Pisalo se je leto 2010, ko je javnost dobila v posluh skladbo Out Getting Ribs , ki jo je podpisoval ustvarjalec z imenom Zoo Kid.
2
Magija šesturne intenzivnosti prisotnosti Da bosta vzdržala vseh šest ur, sploh ni bilo dileme, čeprav sta se že na samem začetku izčrpavala do skrajnosti. Njuna odločitev je žarela iz vsake pore.
6
Vlado Žabot: Sveti boj Novi Žabotov roman Sveti boj , zadnji del trilogije, v katero spadata še roman Ljudstvo lunja in epska pesnitev Sveta poroka , govori o velikih temah.
Filmska recenzija: Roparsko gnezdo Ekipa okorelih kriminalcev pod vodstvom izurjenega vojaškega veterana, ki ga igra Pablo Schreiber, po Los Angelesu prazni eno banko za drugo.
6
Filmska recenzija: Pokliči me po svojem imenu Čeprav se Luca Guadagnino vedno znova vrača v varni objem sončnega, uživaškega, idealiziranega Sredozemlja, je svojo novo dramo o odraščanju in (istospolni) ljubezni Pokliči me po svojem imenu ...
6
Pohujšanje v dolini šentflorjanski: spektakel na rodni grudi #pohujšanje #domača #zemlja #žica #aktualnost #klečeplazenje #močvara #veter #zastava #obračanje #temačnost #sklanjanje #kultura #umetnik #politika #ceremonija #množica #kolektiv #domačagruda ...
7
Ana Pepelnik: Tehno Tehno je naboj, je energija, je glasba, v kateri se lahko izgubiš ali najdeš. To se je zgodilo Ani Pepelnik, ki je svojo peto pesniško zbirko usidrala v to hipnotično glasbeno zvrst.
1
Filmska recenzija: Ves denar sveta Če je Ridley Scott še lani v Zavezi proučeval parazitske, smrtonosne sorte Nezemljanov, se tokrat ukvarja z drugačnimi "vesoljci": ekscesno bogati posamezniki in rodbine so, kot nam pove v uvodnih ...
15
Louis Althusser: Predavanja o Rousseauju Jean Jacques Rousseau, francoski filozof švicarskega rodu, je bil sopotnik razsvetljenstva in pobudnik romantičnega protesta proti tej filozofski smeri in gibanju v 18. stoletju.
1
Filmska recenzija: Najtemnejša ura Ko vstopamo v kinodvorano, se jasno zavedamo, da prihajamo v prostor, v katerem se velja vnaprej odreči dvomu in pristati na to, da bomo verjeli tistemu, kar vidimo pred sabo.
8

Gledamo
link
Filmska recenzija: Zadnji ledeni lovci
2
17. februar 2018 ob 11:27 Zadnji ledeni lovci so filmski testament nadarjenega fotografa in dokumentarista, veliko prezgodaj umrlega Jureta Breceljnika.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: King Krule - The Ooz
2
11. februar 2018 ob 12:15 Pisalo se je leto 2010, ko je javnost dobila v posluh skladbo Out Getting Ribs , ki jo je podpisoval ustvarjalec z imenom Zoo Kid.
Več novic ...
Beremo
link
Emily Dickinson: Ta svet ni konec, pesmi in pisma
18. februar 2018 ob 10:41 Knjigo Ta svet ni konec sestavljajo tri medsebojno ujemajoče se enote; sosledju sto štirih pesmi Emily Dickinson sledijo njena izbrana pisma, kot jih je leta 1891 v kritičnem prepisu zajel njihov ...
Več novic ...
Kazalo