Ocenjujemo
slice
Filmska recenzija: Aquarius
Režija in scenarij Kleber Mendonça Filho, 21. oktober 2017 ob 18:31 Aquarius je elegantna stara zgradba v brazilskem mestecu ob morju, v kateri so izpraznjena že vsa stanovanja – razen enega. V njem živi Clara, ki se še upira nepremičninski družbi.
Filmska recenzija: Geovihar
1
20. oktober 2017 ob 21:50 Bližnja prihodnost - v želji po obvladovanju vsega, tudi vremena, ki z nepredvidljivimi podnebnimi spremembami in pojavi vedno bolj ogroža ustaljeno življenje našega planeta, za kakšno pametnejšo in ...
Hamlet v mariborski Drami: Instant tragedija brez temeljnih vprašanj
2
18. oktober 2017 ob 15:36 Hamlet je ob vsaki postavitvi predmet novih interpretacij, kar je večinoma dobrodošlo, ker nam – kot velja neki splošni konsenz – na ta način vedno znova tudi naš čas kaže v novi luči.
Mesto žensk z uprizoritvami o materinstvu, ženskah, spolu in hoji
2
17. oktober 2017 ob 17:23 Hoja kot upor mišljenja, idealizacija materinstva, feministična tehnoburleska o življenju dekleta in transformacija stereotipa neprivilegiranega moškega – različne teme, a vse z uprizoritvenim ...
Marcello Potocco: Poznam te črne stvari
17. oktober 2017 ob 10:36 Literarni teoretik, pesnik in prevajalec Marcello Potocco v svojem pesniškem ustvarjanju prikazuje svet pretakanja in nenehnih sprememb.
Filmska recenzija: Družinica Danes, skoraj desetletje po začetku svetovne gospodarske krize, ki je ob izteku prvega desetletja novega stoletja z vso silovitostjo udarila tudi na vrata srednjega razreda in ga soočila z občutki ...
3
Filmska recenzija: Snežak Jo Nesbø je eden od kraljev skandinavske kriminalke oziroma nordijskega noirja, njegova knjižna serija z glavnim junakom Harryjem Holejem pa je mega uspešna globalna blagovna znamka, s katero je ...
2
Filmska recenzija: Iztrebljevalec 2049 Iztrebljevalec 2049 j e redek primerek tiste izginjajoče vrste: filmskih nadaljevanj, ki upravičijo svoj obstoj.
51
Vrh ledene gore na Mali sceni MGL-ja: mali ljudje in velike korporacije Tehnocentru, zdaj pa ena izmed vodilnih lastnic omenjenega podjetja, multinacionalne gigantske družbe s sedežem v Madridu. Njena naloga je raziskati nenadne samomore in napisati interno poročilo.
2
Ben Okri: Cesta sestradanih Roman Cesta sestradanih velja za klasično literarno delo, kritiki ga primerjajo z romani, kot sta Sto let samote Gabriela Garcie Marqueza ali Polnočni otroci Salmana Rushdija.
Peter Kolšek: Slavospevi, ki jih pojejo vrane Peter Kolšek, pred katerim so pesniška srca dolga leta trepetala, ali jih bo objavil ali ne, je v resnici že več kot štiri desetletja predvsem pesnik po duši.
Filmska recenzija: Viktoria in Abdul Očitno je, da eni najboljših in tudi najbolj priljubljenih britanskih igralk, dami Judi Dench, vloge angleških kraljic resnično ležijo – ne nazadnje je tudi svojega do zdaj edinega oskarja prejela ...
1
Filmska recenzija: Rudar Tema povojnih pobojev je med domačo javnostjo prisotna v celotnem poosamosvojitvenem obdobju.
22
Filmska recenzija: mati! Eden najtežje pričakovanih filmov tega leta je nekoherentna godlja versko-politične simbolike, ki za radikalno stiliziranostjo skriva praznino.
13
Svetlana Slapšak: Antična miturgija Antična miturgija ni klasični leksikon grških in (deloma) rimskih mitov, saj v obdelavi slovenske antropologinje Svetlane Slapšak postane še kako aktualen pripomoček za razumevanje sveta, politike, ...
6

Gledamo
link
Filmska recenzija: Aquarius
21. oktober 2017 ob 18:31 Aquarius je elegantna stara zgradba v brazilskem mestecu ob morju, v kateri so izpraznjena že vsa stanovanja – razen enega. V njem živi Clara, ki se še upira nepremičninski družbi.
Več novic ...
Poslušamo
link
Smaal Tokk - “Sindrom druge plošče”
15
22. september 2017 ob 10:24 Na razstavi političnih karikatur iz obdobja nekdanje države se mi je v spomin utrla le ena.
Več novic ...
Beremo
link
Marcello Potocco: Poznam te črne stvari
17. oktober 2017 ob 10:36 Literarni teoretik, pesnik in prevajalec Marcello Potocco v svojem pesniškem ustvarjanju prikazuje svet pretakanja in nenehnih sprememb.
Več novic ...
Kazalo