Ocenjujemo
slice
Filmska recenzija: Zaljubljen v mojo ženo
Igrajo Sandrine Kiberlain, Adriana Ugarte, Gérard Depardieu in Daniel Auteuil, 15. oktober 2018 ob 17:55 Daniel, urednik v poznih srednjih letih, sreča prijatelja Patricka, ki se je pred kratkim ločil zaradi pol mlajše Emme.
1
Filmska recenzija: Žaba
3
13. oktober 2018 ob 18:46 Filmi, nastali na podlagi dramskih predlog seveda niso nič novega.
Bojan Sedmak: Mraken ali Bitje ponoči
11. oktober 2018 ob 20:07 Bojan Sedmak je velik poznavalec poezije, njegovi verzi pa se dvigajo nad vse tisto, kar se je ohranilo v njegovi zavesti, in zapojejo z novo pesniško melodijo.
Filmska recenzija: Hladna vojna
3
10. oktober 2018 ob 14:14 Hladna vojna je razkošno posneta melodrama o tragični ljubezni, razpeti čez železno zaveso in čez brezno dveh desetletij – točno tak film, ki bi Poljski lahko prinesel še enega tujejezičnega oskarja.
Stanka Hrastelj: Prva dama
1
16. oktober 2018 ob 11:34 Avtorji in avtorice večinoma ustvarjajo v prepoznavnem, ponavljajočem se jeziku – a če se ob novem romanu Stanke Hrastelj Prva dama za hip ustavimo pri njenem prejšnjem romanu Igranje , je treba ...
Filmska recenzija: Zvezda je rojena Zelo lahko je zaviti z očmi ob obetu zgodbe starega rockerskega mačka, ki bo po svoji meri oblikoval nadobudno mlado pevko.
9
Filmska recenzija: My way 50: Med iskanim in najdenim svetom Maja Weiss je leta 2001 kot prva slovenska režiserka posnela celovečerni film.
Fernando Vallejo: Vzporedna ulica Vzporedna ulica je vse prej kot običajen roman.
Filmska recenzija: Cankar Glede na to, da Ivan Cankar velja za največjega slovenskega pisatelja vseh časov, je prav nenavadno, kako malo filmov so doslej posneli o njegovem življenju – pa tudi po njegovih delih.
Peter Mlakar: Nad : Nekatere vsebine iz meontologije, apofatične teologije in absolutnega idealizma Tekstualna produkcija filozofa Petra Mlakarja redno vključuje razmišljanja o vzvišenem, presežnem, božjem – ter o človekovi telesnosti, mesenosti in, da, – tudi užitkih. V knjigi Nad
2
Mirt Komel: Medsočje Pri novomeški založbi Goga je pred nekaj meseci izšel roman slovenskega filozofa, pisatelja, sociologa, dramatika, esejista in prevajalca Mirta Komela z naslovom Medsočje.
Filmska recenzija: Christopher Robin V vrtincu vsakdanjih odgovornosti in obveznosti odraslega življenja ste si gotovo že kdaj zaželeli, da bi vam v najtežjih trenutkih priskočil na pomoč najboljši prijatelj iz otroštva.
Filmska recenzija: Codelli Kaj danes sploh vemo o baronu Antonu Codelliju, po katerem je poimenovan celo predel Ljubljane, Kodeljevo? Da je bil prvi ljubljanski lastnik avtomobila, je že dolgo znano.
Stanislava Chrobáková Repar: Iniciacije ali književnost onkraj vidnega Slovaška in slovenska pesnica, pisateljica, prevajalka, literarna raziskovalka, publicistka in urednica Stanislava Chrobáková Repar je tudi doktorica literarnih ved.
Dragan Velikić: Preiskovalec Roman Dragana Velikića Preiskovalec je sestavljen iz dveh delov: v prvem prvoosebni pripovedovalec razgrinja zgodbo o svojem tesnobnem življenju, ki je bilo podrejeno oblastni materi, drugi del pa ...

Gledamo
link
Filmska recenzija: Zaljubljen v mojo ženo
1
15. oktober 2018 ob 17:55 Daniel, urednik v poznih srednjih letih, sreča prijatelja Patricka, ki se je pred kratkim ločil zaradi pol mlajše Emme.
Več novic ...
Poslušamo
link
Jóhann Jóhannsson: Englabörn & Variations
2
31. maj 2018 ob 18:33 Englabörn , ki je izšel leta 2001, je bil prva samostojna izdaja letos umrlega islandskega skladatelja Jóhanna Jóhannssona, ki se je v zadnjih letih proslavil predvsem kot avtor filmske glasbe, tudi ...
Več novic ...
Beremo
link
Peter Svetina: Poročilo o Jasperju Krullu
16. oktober 2018 ob 11:51 Pesniška zbirka Petra Svetine Poročilo o Jasperju Krullu nas vodi na področje religiozne oziroma mistične poezije.
Več novic ...
Kazalo