Boris Mihalj. Foto: SNG Ljubljana/Peter Uhan
Boris Mihalj. Foto: SNG Ljubljana/Peter Uhan

Strokovno stanovsko društvo vodi od leta 2019, v novem mandatu pa si bo prizadeval za uresničitev katerega od ciljev iz prejšnjega štiriletnega obdobja, so danes sporočili iz ZDUS-a.

Članice in člani ZDUS-a so ga za predsednika izvolili v torek. V novem mandatu na čelu ZDUS-a si želi nadaljevati zastavljene cilje iz prejšnjega mandata, ki se po njegovih besedah niso uresničili. Kot je povedal za STA, upa, da bi uspeli vzpostaviti vsaj zdravstveni dispanzer za zaposlene v kulturi in umetnosti, s katerim bi lahko opredelili poškodbe pri delu, poklicne bolezni in tveganje za zdravje.

"Cilji ostajajo, nobenega novega ni"
Poleg tega si bo prizadeval za reševanje problematike samozaposlenih s povrnitvijo poklicnega naziva in pridobitvijo pravice do kariernega napredovanja, enakovrednega zaposlenim v javnem sektorju. V društvu si prizadevajo tudi za pomoč samozaposlenim in za štipendije iz sklada Jerneja Šugmana. "Cilji ostajajo, nobenega novega ni, in tudi točka, na kateri smo, je popolnoma enaka. Nikamor se nič ne premakne," je dodal Mihalj.

Mihalj je diplomiral iz dramske igre in umetniške besede na AGRFT-ju v Ljubljani, zatem je opravil še diplomo na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah. Bil je član Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica in Slovenskega stalnega gledališča v Trstu, od leta 2004 je član ljubljanske Drame. Kasneje je doktoriral s področja zgodovinske antropologije in pridobil naziv doktor znanosti s področja umetnostne zgodovine.