Članice in člani ZDUS-a so Borisa Mihalja za predsednika znova izvolili v torek. Foto: ZDUS
Članice in člani ZDUS-a so Borisa Mihalja za predsednika znova izvolili v torek. Foto: ZDUS

Mihalj, ki vodi strokovno društvo od leta 2019, si želi nadaljevati zastavljene cilje iz prejšnjega mandata, ki se po njegovih besedah niso uresničili: "Upam, da nam bo uspelo vzpostaviti vsaj zdravstveni dispanzer za zaposlene v kulturi in umetnosti, s katerim bi lahko opredelili poškodbe pri delu, poklicne bolezni in tveganje za zdravje."

Prizadeval si bo tudi za reševanje problematike samozaposlenih s povrnitvijo poklicnega naziva in pridobitvijo pravice do kariernega napredovanja, enakovrednega zaposlenim v javnem sektorju. V društvu si prav tako prizadevajo za pomoč samozaposlenim in za štipendije iz sklada Jerneja Šugmana.

"Cilji ostajajo, nobenega novega ni, in tudi točka, na kateri smo, je popolnoma enaka. Nikamor se nič ne premakne," je dodal Mihalj.

Mihalj je diplomiral iz dramske igre in umetniške besede na AGRFT-ju v Ljubljani, zatem je opravil še diplomo na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah. Bil je član Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica in Slovenskega stalnega gledališča v Trstu, od leta 2004 je član ljubljanske Drame. Pozneje je doktoriral s področja zgodovinske antropologije in pridobil naziv doktor znanosti s področja umetnostne zgodovine.