Premiera muzikala bo danes v Gledališču Glej ob 20. uri.

Foto: Andrej Lamut
Foto: Andrej Lamut

Pod režijo predstave se podpisuje Bence Mezei, v glavni vlogi je Ida Hellsten. V Gleju so predstavo med drugim opisali kot epski horor solo muzikal v treh dejanjih. Zgodba se vrti okoli osamljenega Drakule, ki je krvi željan vampir. Kot nadobudni dramaturg se odpravi na pot iskanja prijateljev in priložnosti, da v Mestnem teatru predstavi svoj scenarij.

"Pot ga vodi skozi Temačen gozd, v katerem straši Brezglavi duh, igralec, ki enostavno ne zmore več. Tam sreča tudi razočarano Dekle, nekdanjo plesalko, ki brezciljno išče svojo izgubljeno identiteto, medtem ko se preživlja z delom na filmskem setu. Tu se začne zgodba o njihovem iskanju umetniške funkcije, sreče in ljubezni ter zgodba o njihovih bojih z delom in življenjem, medsebojnih srečanjih ter ultimativni smrti," so zapisali v Gleju.

Performans hodi po tanki črti med trivialnim in iskrenim, ljubiteljskim in profesionalnim. Ukvarja se s karakterji in karakteristikami specifičnih form ter tako spremlja težave vsakodnevnega življenja in dela. Skozi notranje konflikte, predstave, sanje, dvome in želje išče možnosti osvoboditve: Pot ven iz krize, so še zapisali v Gledališču Glej.

Ponovitev muzikala bo dan pozneje.