Predstavo Kako je nastal svet? so navdihnila nešteta vprašanja, ki jih tako radi zastavljajo otroci in na katera je težko enoznačno odgovoriti – zato se pogosto zatekamo k zgodbam in mitom izvornih kultur. Na pot skozi svetovno zakladnico zgodb v predstavi popelje "tetka Zemlja", ki pa je v zadnjih stotih letih seveda hudo zbolela in krvavo potrebuje pomoč ... V predstavi, ki jo je režirala Vida Cerkvenik Bren, nastopi Grega Močivnik.

Skupina Čupakabra v svojem nastopu združuje žongliranje, humor in akrobacije. Foto: ŠOUP
Skupina Čupakabra v svojem nastopu združuje žongliranje, humor in akrobacije. Foto: ŠOUP

Festival Frivolus, ki letos začenja že svojo peto izdajo, bo potekal do nedelje, ko bodo gostili žonglersko in ognjeno skupino Čupakabr, ki ustvarja na področju cirkusa. Pripeljali bodo predstavo Kufrband, ki združuje cirkus in glasbo, in ognjeno predstavo Lučka v temni deželi.

Predstave so brezplačne
Celoten program festivala, ki poteka pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in v sodelovanju s Primorskim poletnim festivalom, je brezplačen. Letos bodo zaradi upoštevanja priporočil za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom vse predstave potekale izključno v Taverni, zato je število mest omejeno.

Nocojšnji predstavi bo v soboto ob 21.00 sledila predstava Hoops s hulahupobroči v izvedbi Hoops dancea iz Kopra, uro pozneje pa bo Gledališče DELA uprizorilo performativno predstavo z naslovom Ime mi je Vida, ki "uprizarja sobivanje človeškega telesa in lutkovne animacije".

Zadnji dan festivala uličnih umetnikov bo poleg omenjenih predstav žonglerske skupine Čupakabra ponudil še predstavo LED show, ki jo izvaja Ka Whoops iz Nemčije, piše na spletni strani ŠOUP-a.