Foto: Marcandrea
Foto: Marcandrea

Avtorico zanimata organizacija in razvoj sistema povezav besednih in akustičnih asociacij z gibalnimi. V letu 2023 postavljeni principi med seboj prepletenih “dialogov” med obema akterkama in zvočnih krajin predstavljajo izhodiščni material, kjer se predloženi elementi in telo lahko vedno znova oblikujejo v trenutku nastajanja kot materija, ki jo lahko “za-mislimo/re-imagine”, ponovno do-mislimo in preobrazimo v nove odnose, podobe. Tako nastajajo časovne zanke, ki nas vračajo v različne začetke, čeprav nikoli nismo več v isti točki, kot smo bili prej: ponovno premisliti–vzeti v obzir–preveriti–ponovno obiskati–redefinirati–videti v drugačni luči – oziroma na svež način.

Premiera predstave bo v soboto ob 20.00 v Stari mestni elektrarni, ponovitev bo v nedeljo ob isti uri. Snježana Premuš je umetniška vodja projekta, podpisuje pa tudi koreo-režijo, soustvarjalka in izvajalka je ob njej Tina Valentan.

Plesna predstava je nastala v produkciji Zavod Federacija Ljubljana in koprodukciji Bunkerja.

Kako do vstopnic?


Če se želite potegovati za par vstopnic, nam na e-naslov mmc-kultura@rtvslo.si pošljite naslov vsaj dveh avtorskih predstav Snježane Premuš. Med pravilnimi odgovori, ki jih bomo prejeli do sobote, 21. junija, do 11. ure, bomo podelili dva kompleta vstopnic za ponovitev v nedeljo, 23. junija, ob 20.00 v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana.

Nagradna igra je zaključena.

Splošna pravila sodelovanja lahko preberete tukaj.