Foto: Pionirski dom
Foto: Pionirski dom

Tudi v tokratni sezoni se bodo v Pionirskem teatru vsak mesec zvrstile štiri predstave, vsaj polovica pa jih bo namenjena najmlajšemu občinstvu. Program druge sezone še snujejo, Pionirski teater pa k sodelovanju vabi kulturne ustvarjalce, nevladne organizacije, zavode in društva ter samozaposlene v kulturi, saj želi s programom nagovoriti široko problematiko prekarnih delavcev in jim omogočiti finančno dostopne prostore za predstave ter jim neprofitno pomagati pri promociji in trženju njihovih umetniških projektov, so sporočili iz gledališča. V ta namen jim pod netržnimi pogoji ponujajo dvorano Jenko na Miklošičevi cesti 28 v Ljubljani, za večje dogodke pa tudi legendarno ljubljansko Festivalno dvorano.

Tako so lani v sklopu na novo ustanovljenega Pionirskega teatra pod umetniškim vodstvom Tadeja Piška pripravili 35 dogodkov, od katerih je bila približno polovica namenjena otroškemu občinstvu, letos pa bo za izbor predstav in umetniško vodstvo poskrbela Staša Prah.

Predstava REGinKVAK, ki bo odprla drugo sezono teatra, je nastala po motivih zbirke Regec in Kvakec Arnolda Lobela. Foto: Pionirski dom
Predstava REGinKVAK, ki bo odprla drugo sezono teatra, je nastala po motivih zbirke Regec in Kvakec Arnolda Lobela. Foto: Pionirski dom

Drugo sezono Pionirskega teatra bo tako 22. septembra odprla otroška predstava REGinKVAK, ki govori o žabji vztrajnosti in pravem prijateljstvu. Predstava je nastala po motivih zbirke Regec in Kvakec Arnolda Lobela.

Že v četrtek pa bo še pred uradnim začetkom nove gledališke sezone v sodelovanju z impro gledališčem SNIG in Gverila Teatrom potekal dobrodelni impro večer. Zbrani denar od vstopnin bodo namenili prizadetim v poplavah na območju občine Luče, še poroča STA.