Premiera bo nocoj v Stari mestni elektrarni.

Naslov za igro si je izposodila pri svoji predstavi, ki bi morala biti uprizorjena pred dvema letoma v produkciji Bunkerja, a je to preprečila epidemija. V tokratni uprizoritvi bo na oder stopila sama ob spremljavi glasbenika Sama Kutina.

Foto: Stara mestna elektrarna
Foto: Stara mestna elektrarna

"Pri meni doma ni tista predstava. Ni pa niti ta. To sploh ni predstava.
Lahko bi rekli, da gre za ustvarjalno dejanje," je dejala. Čeprav je naslov igre prevzet od omenjene predstave, "nima veliko povezave z njo, čeprav nihče ne ve, kakšna je bila", pripoveduje Mirjana Medojević. Ob tem je poudarila, da tudi ne gre za "predstavo o tisti predstavi".

Fenomen doma
Po konceptu neuprizorjene predstave bi štiri ustvarjalke v zavetju doma spregovorile o gledališču, tokrat pa bo na odru le Mirjana Medojević, ki bo z glasbenikom Kutinom preizpraševala fenomen doma. Med drugim se bosta spraševala, kaj dom sploh je.

Drugih podrobnosti avtorica ni želela razkriti, vabi pa na ogled "predstave", kot je dejala, "seveda ne k njej domov," temveč v Staro mesto elektrarno. Predstava po zamisli Mirjane Medojević je nastala v produkciji zavoda Bunker.

Mirjana Medojević, rojena leta 1990 v Črni gori, je gledališka režiserka in dramatičarka. Po študiju gledališke režije na Cetinju in podiplomskem študiju na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani se je podpisala pod več režij. Sodelovala je z več gledališči, med drugim z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in ljubljansko Dramo, v kateri je leta 2019 režirala predstavo po motivih del Rudija Šeliga Izobčenke.