Foto:
Foto:

Za razstavljena dela je značilno, da na umetniški in interaktivni način predstavljajo projekte, ki večinoma nastajajo v okviru medmrežja.

Umetniki svetovni splet izkoriščajo kot ustvarjalno, komunikacijsko in distribucijsko sredstvo. Razstavo je pripravila kustosinja Dunja Kukovec, na glasbenem performansu ob odprtju pa bodo sodelovali Borut Savski (Orodje-Orožje) in Nico Dockx & Building Transmissions. Dela na razstavi so oddaljena od institucionalizirane sodobne umetnosti in predstavljajo kreativne, reverzivne, uporabne in ekspertne pristope v umetnosti postdigitalne dobe.

Ob razstavi tudi berilo - nove definicije avtorstva
Ob razstavi bo izšlo tudi BERILO 02/Area Kolaborativa s članki Geerta Lovinka, Felixa Stadlerja, Anne Viseu, Marthe Woodmasee, Critical Art Ensamble in drugih. Članki berila, ki sta ga uredili Nataša Petrešin in Dunja Kukovec, govorijo o novih definicijah kolektivnega in skupinskega avtorstva ter o svobodnem pretoku informacij.

Kdo so Area Kolaborativa?
Sodelujoči: Acoustic Space Lab (Riga), Nico Dockx & Building Transmissions (Antwerpen), Honor Harger & Adam Hyde–Frequency Clock (Auckland), microsound.org, Krsto Papić (Zagreb), Florian Schneider–expertbase.net (Muenchen), Cybermohalla (New Delhi), Borut Savski (Ljubljana) in Linux Screensavers.