Razstave
slice
Kako sta človeška neumnost in nevednost rodili tragedijo
S kamni in pepelom z Etne k bistvu mita o Ikariosu, 23. junij 2017 ob 18:28 Na Ravnah na Koroškem je na ogled projekt, v katerem italijanski umetnik Pino Poggi s svojim prepoznavnim likovnim jezikom interpretira mit o Ikariosu.
Neodvisnost skozi objektiv: pogled na sodobno Finsko brez rožnatih očal
22. junij 2017 ob 13:07 V Galeriji Photon - Centru za sodobno fotografijo bodo drevi odprli razstavo, na kateri dela treh finskih fotografov podajajo kritično refleksijo sodobne finske družbe.
Picasso in njegova vez s Sredozemljem pri Peggy Guggenheim
20. junij 2017 ob 14:48 V muzeju Peggy Guggenheim v Benetkah bodo konec avgusta odprli razstavo Picasso: Na plaži, v središču postavitve pa bo prav istoimenska slika iz leta 1937.
Lep pozdrav, saj veš, čigav: Počitnice v nekdanji Jugoslaviji
19
20. junij 2017 ob 11:04 Leta 1947, takoj po koncu 2. svetovne vojne, je jugoslovanska vlada za zaposlene uvedla dopust, plačanemu dopustu je leta 1965 sledil letni dodatek za dopust: regres.
"Če bi dobro poznali svojo zgodovino, bi več govorili o velikih ljudeh"
15
20. junij 2017 ob 06:29 Umetnostna zgodovinarka in kodikologinja ddr. Nataša Golob večji del dolge kariere posveča knjižnim spomenikom.
Dela Aleksija Kobala in Mojce Smerdu na ogled v Celovcu Na generalnem konzulatu Slovenije v Celovcu bodo danes ob 19.00 v nizu Okno k sosedu odprli razstavo slikarja Aleksija Kobala in kiparke Mojce Smerdu.
Nespametni kupec se tudi na cvetočem trgu umetnin lahko osmoli Od kdaj je toliko ljudem mar za sodobno umetnost? Vprašanje se je kar samo zastavilo ob robu Art Basla, enega največjih in najprestižnejših umetniških sejmov na svetu.
3
Avstralska mojstrica hiperrealistične groteske prvič v Sloveniji Avstralska umetnica Patricia Piccinini zna pritegniti pozornost (in množice): njen groteskni, nemalokrat srhljivi hiperrealizem v silikonu je lani v Braziliji na razstavo zvabil več kot milijon ...
17
Na ogled podobe, polne fabulativne retorike Janeza Mateliča V Mestni galeriji Piran bodo drevi odprli razstavo Črta in risba umetniških del Janeza Mateliča. To bo prva večja razstava avtorja, ki na Primorskem deluje že več kot 40 let.
Poletna noč v muzeju - od razstav in filmov do delavnic in celo opazovanja zvezd V okviru 15. poletne muzejske noči je v 52 krajih po državi vrata zvečer odprlo okoli 70 muzejev in drugih kulturnih institucij, ki so skupno obiskovalcem ponudili več kot 350 dogodkov.
6
Sto let, odkar so ženske zavzele ulice "za kruh in narod" Vojna se je tako za moške kot za ženske začela hkrati, končala pa se je zanje na različne načine in v različnih časih.
5
Grafični bienale v Ljubljani: brezsrediščno o kriteriju rojstva "Pesem Jurija Detele ni vodilna tema razstave, temveč z radikalnim prevpraševanjem vseh polarizacij zahteva prelom. To se kaže tudi v brezsrediščni strukturi letošnjega bienala, ki brez figure ...
1
Mojstrovine španske obrti na ogled slovenski javnosti Španija je znana po proizvodnji izjemno visokokakovostnih rokodelskih izdelkov, narejenih po dolgoletni španski tradiciji.
1
Kakšne so bile kuhinje v rimskih časih, ko so bili polhi poslastica? Pokrajinskemu muzeju Maribor se je pridružil tudi Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož z gostujočo razstavo o rimski kuhinji Kruha in iger.
6
Foto: Plečnikova brezčasna poetika na ogled v Parku Tivoli Jože Plečnik in njegov ustvarjalni duh sta zaznamovala Ljubljano in malo je svetovno znanih arhitektov, ki so tako ključno vplivali na podobo mesta, kot je prav Plečnik s svojimi stvaritvami.
10

Citat
link
Thom Yorke
23. junij 2017 ob 20:26 Mislim, da je občutek osvoboditve tisto, kar je najpomembnejše pri glasbi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo