Razstave
slice
Serija razstav ob 90-letnici kiparja Draga Tršarja
Projekt Monument - Drago Tršar, 27. april 2017 ob 12:27 Eden najpomembnejših predstavnikov modernizma na Slovenskem, kipar Drago Tršar, je dopolnil 90 let. Umetnikovemu jubileju se bodo poklonili s serijo razstav v projektu Monument.
1
Vis-à-Vis v ospredje postavlja nematerialne vidike sodobne umetnosti
1
26. april 2017 ob 16:41 V mariborski Umetnostni galeriji bo do 20. avgusta na ogled razstava Vis-à-Vis, ki postavlja v odnos umetniška dela iz zbirke Umetnostne galerije Maribor in mednarodne zbirke sodobne umetnosti 49 ...
Michelangelov žrtvovani Izak se prvič razodeva očem javnosti
26. april 2017 ob 10:47 Najbrž si restavratorji, ko so se lani lotili restavriranja Michelangelove risbe Žrtvovanje Izaka , niso predstavljali, da bi med svojim delom lahko odkrili še eno različico tega motiva.
Moderna galerija "rekonstruira" zadnji bienale pred razpadom Jugoslavije
25. april 2017 ob 16:15 V Moderni galeriji bo v sredo vrata odprla zadnja od štirih razstav, posvečenih umetnosti in njenim prostorom v 80. letih prejšnjega stoletja.
Umetnine pod drobnogledom: ko je treba reševati novejša dela
25. april 2017 ob 08:55 Kako povabiti domačo in tujo javnost, da posveti pozornost pomenu razmišljanj in željá posameznih avtorjev ob hranjenju, vzdrževanju in reševanju umetnin, ki so jih ustvarili?
Živel praznik dela: praznovanje 1. maja med slovenskimi rudarji in železarji Šest slovenskih muzejev se je ob bližajočem se prazniku dela povezalo v skupen razstavni projekt, na katerem osvetljujejo, kako 1. maj praznujejo rudarji in železarji na Slovenskem.
Kako je Plečnik praški grad spremenil v rezidenco prvega predsednika "Iz gradu in njegove okolice se da narediti nekaj znamenitega in ne vidim nikogar, razen Vas, ki bi lahko izpeljal to zgodovinsko nalogo," je prvi češkoslovaški predsednik Masaryk zapisal leta 1923 ...
2
Vse o jantarju, dragulju iz Baltika, ki so mu nekoč pripisovali čarovne moči V Novem mestu drevi uradno začenjajo jantarju in evropskim jantarnim potem posvečeno leto.
Vpogled v zasebno zapuščino Albina Lugariča V nedavno odprti ptujski mestni galeriji so se z razstavo poklonili enemu od osrednjih mestnih osebnosti 20. stoletja, cenjenemu slikarju in pedagogu ter častnemu občanu Ptuja Albinu Lugariču.
Foto: Banket nad velikim jabolkom, ki obiskovalce spravlja v skušnjavo Kipar Adrian Villar Rojas je teraso na vrhu Metropolitanskega muzeja umetnosti v New Yorku preoblikoval v prizorišče banketa s čudovitim razgledom na nebotičnike Manhattana.
Ilustrator, ki je plaval v Soči, da bi razumel Gregorčiča V ospredju nove ljubljanske postavitve ilustracij Damijana Stepančiča bodo umetnikove ilustracije za Zdravljico Franceta Prešerna ter pesniški poklon reki Soči Simona Gregorčiča.
1
Beneški lev pionirki feminističnega performansa Carolee Schneemann Na mednarodnem likovnem bienalu v Benetkah z zlatim levom za življenjsko delo nagrajujejo ameriško pionirko feminističnega performansa Carolee Schneemann.
3
Tracey Emin galeriji "dala popust" na svojo posmrtno masko Britanska umetnica Tracey Emin je londonski Nacionalni galeriji portretov pomagala kupiti eno njenih bolj nenavadnih del – svojo posmrtno masko.
Skrivnostnost živalsko-demonične maske: Miheličevi kurenti ob 110. obletnici njegovega rojstva Med letoma 1936 in 1941, ko je France Mihelič živel v mestu kurentov, je dokumentiral vse pustne like, vendar ga je najbolj pritegnil prav slikoviti in v tančico skrivnosti odeti lik kurenta, ki ...
1
Albert Sirk, slovenski slikar morja par excellence Albert Sirk je edini marinist v zgodovini slovenskega slikarstva: v njegovem opusu prevladuje morska motivika, od čistih marin do žanrskih prizorov ribičev ter vedut.
1

Citat
link
Frederic Beigbeder
26. april 2017 ob 20:37 Da prenehaš brati romane, to zahteva veliko moči. Treba si je želeti živeti, teči, odrasti. Zasvojen sem bil, še preden sem bil dovolj star, da sem šel lahko zvečer ven.
Več novic ...
Izbor
Kazalo