Boris Beja, In the Lines, 2014/17 (detajl). Foto: HOoST
Boris Beja, In the Lines, 2014/17 (detajl). Foto: HOoST

Beja, ki zavzema vidno mesto med mladimi umetniki na slovenskem likovnem prizorišču, se vselej izraža v različnih medijih – se sprehaja od risbe do fotografije, od kipa do instalacije. Po izobrazbi je grafik in kipar - najprej je diplomiral na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, smer grafična tehnika, pozneje pa študij nadaljeval na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je diplomiral leta 2013. Po različnih medijih posega tudi na tokratni postavitvi, kjer v treh sklopih del pod vplivom različnih neoavantgardnih tradicij vsebinsko prehaja od intimnega k družbenemu.

Beja je za svoje delo prejel več nagrad in nominacij. Dvakrat si je prislužil mesto med nominiranci za nagrado OHO, sodeloval je na vrsti skupinskih razstav, med drugim na Trienalu sodobne umetnosti, U3, Onkraj naše oble, ki ga je kuriral Boris Groys. V zadnjih letih je tudi aktivno samostojno razstavljal. Njegova najnovejša produkcija bo od danes, od 20.00 ure dalje, na ogled v prostorih lokala Tam Tam pri Miklošičevem parku. Vsa razstavljena dela so tudi tokrat na prodaj.

Organizatorji HOoSTa so projekt zagnali v želji, da širši javnosti približajo sodobno umetnost perspektivnih slovenskih ustvarjalcev, pri tem pa si prizadevajo za kulturno obogatitev javnega prostora in dvig bivalne kulture.