Futuristična instalacija Četrt Ikurrina (2009) umetnika Sergia Prega. Foto: EPA
Futuristična instalacija Četrt Ikurrina (2009) umetnika Sergia Prega. Foto: EPA

Na 41. razstavi Art Basel so na ogled dela velikih mojstrov moderne umetnosti in stvaritve najnovejše generacije vzhajajočih zvezdnikov: najkakovostnejši slike, kipi, risbe, instalacije, fotografije, videoizdelki in druga dela.

Sejma Art 40 Basel, lanske izdaje srečanja svetovnega umetniškega prizorišča, se je udeležilo 61.000 ljudi, med njimi zbiratelji, prodajalci, umetniki, kustosi in drugi navdušenci nad umetnostjo, piše na spletni strani dogodka.

Mesto Basel, ki leži na obrežju reke Ren, na meji med Švico, Francijo in Nemčijo, je z odličnimi muzeji, skultpurami na prostem, gledališči, koncertnimi dvoranami, idiličnim srednjeveškim starim mestom in novo arhitekturo zvenečih imen prava kulturna prestolnica in tudi zaradi tega kulturnega bogastva je teden, ko poteka Art Basel, visoko na seznamu želja ljubiteljev umetnosti z vsega sveta. Med razstavo mesto preveva še posebej slovesno vzdušje, saj so poleg velike razstave na sporedu tudi številni dogodki po vsej regiji.

"Razstave Art Basel ni mogoče preseči. Že 40 let je na vrhu: ta sejem ne omahuje," so o lanski izdaji dogodka zapisali v Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nekaj utrinkov z letošnje razstave si oglejte v fotogaleriji.