Projekt Lepi Loopi je na ogled na dveh prizoriščih, v Photonu – Centru za sodobno fotografijo v Ljubljani in  Lamutovem likovnem salonu v Kostanjevici. V Ljubljani razstavo odpirajo danes, v Kostanjevici na Krki pa jutri. Foto: Jure Kastelic
Projekt Lepi Loopi je na ogled na dveh prizoriščih, v Photonu – Centru za sodobno fotografijo v Ljubljani in Lamutovem likovnem salonu v Kostanjevici. V Ljubljani razstavo odpirajo danes, v Kostanjevici na Krki pa jutri. Foto: Jure Kastelic

Mladi in vse bolj uveljavljajoči se umetnik prihaja iz Novega mesta, živi in dela pa v Londonu. Predstavlja se s projektom, s katerim se - podobno kot pri svojem drugem umetniškem delu - posveča možnostim, ki jih ponujajo sodobna komunikacijska sredstva in vizualni mediji v navezavi z njihovimi uporabniki.

V svojem delu se fotograf ukvarja tudi z razdvojenostjo podobe oziroma fotografije, manipuliranjem medijskih vsebin in vplivom množice informacij na posameznika. Razstava je razdeljena na dva dela, ki bosta sočasno na ogled - v Ljubljani do 15. in v Kostanjevici na Krki do 16. aprila.

24-letni vizualni umetnik je leta 2014 diplomiral na univerzi v Brightonu v Veliki Britaniji. Njegovo diplomsko delo so uvrstili med najboljša študentska umetniška dela tega leta v Veliki Britaniji, leto pozneje je bil nominiran za Magnumovo nagrado študentov fotografije. Kasteličeva dela so bila med drugim razstavljena v galeriji Signal v New Yorku, Ryerson Image Centru v Torontu, Brighton Photo Fringeu v Brightonu in Austin Center for Photography v ZDA. Kastelic je od leta 2014 tudi kreativni vodja novomeškega festivala sodobne fotografije fotopub.

Projekt bo na obeh odprtjih predstavil kustos Miha Colner.