Vse fotografije so bile posnete z mobilniki. Foto: Kino Šiška
Vse fotografije so bile posnete z mobilniki. Foto: Kino Šiška

Mednarodni projekt I spy with my insta eye po besedah snovalcev prikazuje sodoben način življenja, doživljanja in čustvovanja v izbranih mestih: Sydneyju, Tokiu, Londonu, New Yorku in Ljubljani. Poudarek je na prepoznavanju, interpretaciji in prikazovanju kulturnih razlik in podobnosti med prebivalci svetovnih prestolnic. Fotografije skoraj stotih avtorjev - vse so nastale v obdobju zadnjega leta in bile objavljene na družbenem omrežju Instagram - so razstavljene v ljubljanskem Kinu Šiška. Ogledati si jih je mogoče do 3. junija.

"Razstava prikazuje naša življenja: kako razmišljamo, delamo, potujemo, praznujemo, pišemo, kaj jemo, beremo, nosimo, potrošimo, česa si želimo, o čem sanjamo ..." so zapisali organizatorji.

Ljubljana ob boku svetovnih prestolnic
Proces oblikovanja vsebine in ustvarjanja razstave je bil sestavljen iz več korakov. Kuratorski pristop k projektu sloni na uporabi novih medijev, nabor ključnih besed pa omogoča jasno prikazovanje kulturnih podobnosti in razlik. Tako so sodelujoči prispevali fotografije na teme #homeless, #streetart, #street, #wtf, #YOLO, #fashion, #breakfast, #love, #happymoments in #silence.

Z vzporednim prikazom doživljanja posameznih tematik v izbranih prestolnicah so Ljubljano želeli postaviti ob bok sodobnim, urbanim, tehnološko in umetniško naprednim ter predvsem v prihodnost usmerjenim metropolam.