Foto:
Foto:

V kulturnem programu so prikazali projekcije starih filmov o Kočevskem, predstavili založniško dejavnost muzeja v zadnjem desetletju ter podelili zahvalne listine institucijam, organizacijam in posameznikom za sodelovanje in donatorstvo.

V muzejski avli so spet postavili leta 2000 zasnovano razstavo Iz muzejskih zbirk, pripravili pa so tudi knjižico Pokrajinski muzej Kočevje: 1953-2003, kjer so predstavili zgodovino, dejavnosti in zbirke muzeja ter razstave, ki so jih pripravili od leta 1953.

Začetki Pokrajinskega muzeja Kočevje segajo v leto 1952, ko so na Kočevskem začeli zbirati muzejsko gradivo. Naslednje leto je bilo ustanovljeno Muzejsko društvo Kočevje. To je prve prostore dobilo v nekdanji Skubizovi vili ob Rinži, kjer je še istega leta pripravilo tudi prvo muzejsko razstavo.

Leta 1956 so del dejavnosti muzeja prenesli v Šeškov dom, vendar pa je kmalu zatem društvo prenehalo obstajati. Zato je leta 1960 občinski ljudski odbor Kočevje ustanovil Splošni lokalni muzej, ki se je že naslednje leto preimenoval v Pokrajinski muzej Kočevje. Ta se je na novo
lokacijo v Šeškovem domu v celoti preselil leta 1963.