Digitalno reprodukcijo Mone Lize lahko občudujejo tudi v Tokiu. Foto: EPA
Digitalno reprodukcijo Mone Lize lahko občudujejo tudi v Tokiu. Foto: EPA
Leonardo da Vinci: Zadnja večerja
Stringer je prepričan, da digitalne reprodukcije omogočajo bolj natančno opazovanje del. Foto: EPA

Razstavo so pred premiero težko pričakovanega filma, posnetega na podlagi omenjenega Brownovega dela, na ogled ponudili v Moris Arts Centru. Obiskovalce vodijo po zgodbi knjige razstavljene digitalne različice del velikega renesančnega umetnika, od Mone Lize, Device v votlini pa vse do Zadnje večerje.

Za razstavo med drugim stoji korporacija Sony, ki se predstavlja tudi kot producent omenjenega filma. Sonyjev direktor Howard Stringer je ob tej priložnosti povedal, da se mu zdijo digitalne podobe še nekoliko ostrejše od izvirnih del. "Če ste kdaj obiskali Milano, Zadnje večerje niste mogli občudovati na tak način. Prepričan sem, da tukaj lahko prvič vidite stopala apostolov," je še dodal Stringer.

Premiera se bliža
Japonski ljubitelji knjige, ki naj bi razkrivala eno največjih prevar v cerkveni zgodovini, se tako lahko pred premiero filma dobro poučijo o delih, ki jih v dvojem delu pojasnjuje in okoli njih spleta rdečo nit zgodbe ameriški pisatelj Dan Brown. Tisti, ki si nameravajo dela ogledati pred prihodom filma, imajo čas do 19. maja, ko bo filmska različica režiserja Rona Howarda prvič ugledala velika platna.

Skoraj 50 milijonov izvodov
V filmu režiserja, ki se je med drugim podpisal pod z oskarjem nagrajeno dramo Čudoviti um, je Brownovo zgodbo poustvaril igralec Tom Hanks, ki se predstavlja v glavi vlogi Roberta Langona, družbo pa mu med drugim delata Audrey Tatoue (Amelie) in Jean Reno (Profesionalec, Obiskovalci). Po vsem svetu je bilo do zdaj prodanih že skoraj 50 milijonov izvodov knjige Da Vincijeva šifra.