Foto:
Foto:

Matjaž Arnol, Simona Biličič, Martina Bohar, Gašper Jemec, Anja Jerčič, Matej Košir in Arjan Pregl so ustvarili razstavo Zeleno, ki te ljubim, zeleno, ki bo na Švedskem v okviru širše zasnovane prireditve Umetnost na cesti. Ob slikarskih delih pa graščina Leufsta gosti tudi razstavo fotografov Tomaža Gregoriča, Toma Brejca, Bojana Salaja in Jana Babnika. Njihova dela so bila že postavljena v galeriji Infra v Stockholmu, premierno pa smo jih videli v Sloveniji na Gradu Kodeljevo, kjer bo maja na ogled še Zeleno, ki te ljubim, zeleno.

Visoka kakovost sodelujočih ustvarjalcev
Razstavo je pripravila slovenska spletna revija Artreflect/Reflektor, vodja projektov pa je bila kustosinja Polona Tratnik. V pregled je vključila dela, ki najbolje prikazujejo monografsko zaokroženost znotraj celotnih opusov sodelujočih umetnikov. Ti so pri svojem ustvarjanju dosegli že visoko raven kakovosti, o čemer pričajo reference in izobraževanja v tujini, je prepričana Tratnikova.

Naslov, ki so ga po Lorcovi pesmi izbrali za razstavo, se zdi logičen, saj se skozi razstavljena dela kot rdeča nit vleče zelena barva. Vse teme, ki so se jih mladi umetniki lotili, se hote ali nehote ukvarjajo z naravo in naravnim.