Šubic je bil vedno pripravljen prispevati svoja dela tudi v dobrodelne namene. Foto: Kulturni center slikarjev Šubic
Šubic je bil vedno pripravljen prispevati svoja dela tudi v dobrodelne namene. Foto: Kulturni center slikarjev Šubic

Šubic se je rodil 23. aprila 1922 v Hotovlji pri Poljanah nad Škofjo Loko, umrl pa decembra 1989 v Škofji Loki. Na ogled bodo slike in risbe, na katerih je portretiral svoje prijatelje, znance in sorodnike ter upodobil poljansko pokrajino. Razstavo je pripravil Kulturni center slikarjev Šubic, ki ohranja slikarjevo dediščino.

Boris Oblak, upravitelj centra, je povedal, da s tokratno razstavo ne želijo le počastiti obletnice, ampak ljudem tudi pokazati ljubezen, ki jo je slikar čutil do svojega rodnega kraja. Njegove freske krasijo številne poljanske hiše. Dejavno se je namreč vključeval v življenje kraja kot športnik in bil vedno pripravljen prispevati svoja dela tudi v dobrodelne namene.

Na ogled tudi slike iz zasebnih zbirk
Tokratna razstava je edinstvena, saj so na njej zbrane slike iz zasebnih zbirk številnih Poljancev, med njimi tudi takih, ki ne živijo več v Poljanski dolini. Med zbranimi deli, ki bodo na ogled do 3. februarja, so tudi taka, ki so nastala med letoma 1942 in 1943, v njegovem zgodnjem obdobju, ter so le malokrat postavljena na ogled.