Na ogled bo 18 slik iz cikla Binca, ki so nastale med letoma 2010 in 2013. Foto: Kibla
Na ogled bo 18 slik iz cikla Binca, ki so nastale med letoma 2010 in 2013. Foto: Kibla

Del, ki so nastala med letoma 2010 in 2013, ne povezuje kakšna rdeča nit, ampak gre, kot so zapisali v galeriji, za predstavitev slike kot take. "Vse, kar slikar počne, počasi postaja slikanje. Z njim celotno svoje življenje okuži, dokler nazadnje ne potrebuje več ne barv, ne čopičev in ne platna. Slednjič celo razume vse tiste zabušante, ki nikoli niso slikali, pa so vendarle veličastni slikarji. Slikar je poete maudit in njegovo razsipavanje je nenehno, neprestano," je v vabilu na razstavo, ki bo na ogled do konca januarja, zapisal umetnik.
Jakše je nazadnje letos razstavljal v Kibla Portalu na skupinski razstavi Materialnost, samostojno pa je zadnjič v Kibli razstavljal pod naslovom Črni metulji.
Marko Jakše se je rodil leta 1959 v Ljubljani. Študij na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost je končal leta 1987, od tedaj pa deluje kot svobodni umetnik. Razstavljal je na več samostojnih in skupinskih postavitvah doma in v tujini, za svoje delo pa prejel več domačih in mednarodnih priznanj.