Do 21. novembra ste vabljeni v Kino Šiška. Foto: Bienale neodvisne ilustracije
Do 21. novembra ste vabljeni v Kino Šiška. Foto: Bienale neodvisne ilustracije

Poleg razstave več kot 24 sodelujočih umetnikov in umetniških kolektivov prireditelji izpostavljajo še delavnico Emotional Window, namenjeno ustvarjalcem, ki delujejo na področjih internetnih in virtualnih tehnologij, oblikovanja in intermedijskih umetnosti. Delavnico pripravljajo v sodelovanju z univerzo Aalto iz Helsinkov.

Bienale bo 21. novembra v Kinu Šiška z avdiovizualnim performansom sklenil finski glasbenik Vladislav Delay.

Kot še pravijo prireditelji, gre za platformo, vzpostavljeno leta 2007 iz potrebe po redefiniciji pojma ilustracije. V šestih letih delovanja so bili po lastnih besedah priča razmahu ilustracije in priznanju, da je v eksperimentalnih praksah vir nenadomestljive hudomušne svobode intermedijskega izražanja.

Sveža mešanica avtorjev
Bienale iz leta v leto predstavlja svežo mešanico avtorjev s specifičnimi estetskimi in vsebinskimi naboji, predvsem pa ostaja poklon avtorjem, ki jih kljub težkim pogojem dela na področju kulture in vizualnih praks ženejo navdušenje, radovednost, domišljija, svežina, avtorska svoboda in neodvisnost, so še zapisali.

Med drugimi na letošnjem bienalu sodelujejo Ana Baraga, Anka Kočevar, Aphra Tesla, Biba Košmerl, Dunja Janković, Dušan Moldovan, Eva Lucija Kozak, Gregor Balog, Kaja Kisilak in tandem Kitsch Nitsch.