Na razstavi se bodo predstavile delegacije držav z vsega sveta, tudi enajst slovenskih ustvarjalcev. Foto: Association France-Slovénie
Na razstavi se bodo predstavile delegacije držav z vsega sveta, tudi enajst slovenskih ustvarjalcev. Foto: Association France-Slovénie

Na razstavi se bodo predstavile delegacije držav z vsega sveta s približno 600 umetniki, med njimi bo tudi slovenska z 11 umetniki različnih področij – slikarstva, kiparstva in fotografije.

Slovensko delegacijo sestavljajo Igor Orešič, Oto Rimele, Bogdan Čobal, Metka Kavčič, Bojana Senekovič Šauperl, Vojko Gašperut, Franc Skerbinek, Eva Petrič, Cveto Vidovič, Marjan Miklavec in Radko Oketič.

Razstava bo na ogled od četrtka do nedelje. Odprtja se bosta udeležila tudi veleposlanik v Parizu Andrej Slapničar in častna konzulka Tatjana Rodica Dumas.

Ob sklepu praznovanja 25. obletnice samostojne in neodvisne Slovenije bodo na veleposlaništvu organizirali sprejem za umetnike. Koordinacija slovenske delegacije umetnikov je potekala prek Konzulata RS za Auvergne Rhone-Alpes, ki je povezal umetnike po Sloveniji, zbral potrebna sredstva za prijavo in bil odgovoren za sodelovanje z organizatorji razstave.

Fin de siècle v mestu luči
Na razstavi Nacionalnega društva za umetnost (Societe Nationale des Beaux Arts), ustanovljenega leta 1861, se je davnega leta 1892 predstavila slovenska slikarka Ivana Kobilca, ki je bila članica omenjenega društva, so sporočili z občine Maribor, ki je med podporniki projekta.