Obzornik 62, Obzorniška Fronta, 2016. Foto: MG
Obzornik 62, Obzorniška Fronta, 2016. Foto: MG

Kustosinja postavitve bo direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti, ki jo je izbrala komisarka Slovenije na 57. bienalu, direktorica Moderne galerije Zdenka Badovinac.

Nika Autor je leta 2008 končala študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, letos pa doktorat na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju. Je soustanoviteljica in članica Obzorniške fronte, kolektiva ustvarjalcev s področja filmske, kulturne in politične teorije in umetnosti.

Med njenimi vidnejšimi projekti so razstava Novice so naše! v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, Film d'actualites- l'actu est a nous v Jeu de Paume v Parizu, Med svetovi II v Galeriji Miroslav Kraljević v Zagrebu, Shifts in Time: Performing the Chronic v Mumoku na Dunaju ter sodelovanje na 6. in 7. trienalu sodobne umetnosti v Sloveniji U3.

Dela Nike Autor so vključena v zbirke Moderne galerije, Mednarodnega grafičnega likovnega centra, Koroške galerije likovnih umetnosti in v zasebno likovno zbirko Riko. Za svoje delo je prejela priznanje Riharda Jakopiča, študentsko Prešernovo nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, priznanje za pomembna umetniška dela Univerze v Ljubljani in priznanje Franceta Brenka za izjemne dosežke na področju filmske kulture.

Slovenski paviljon bo na bienalu, ki bo prihodnje leto potekal med 13. majem in 26. novembrom, še naprej umeščen v prostor Arsenala, osrednjega razstavišča glavne bienalne razstave.