Ekipa Stripburgerja se bo predstavila v Moskvi. Foto: Stripburger
Ekipa Stripburgerja se bo predstavila v Moskvi. Foto: Stripburger
Slovenski navdušenci nad stripi nestrpno čakajo vsak nov izvod. Foto: Stripburger

V galeriji M'ars v ruski prestolnici je tako do 6. junija na ogled stripovska publikacija Miniburger, Stripburger pa predstavlja tudi svoje celotno delovanje. V okviru Stripburgerjeve misije lahko Rusi spoznajo delovanje slovenskih striparjev Koca, Mine Žabkar, Primoža Krašne, Davida Krančana in Olma Omerzuja.



Trd boj za prepoznavnost stripa
Udeležba Stripburgerja na Kommissii ni presenetljiva, saj se njegovi protagonisti nikoli niso ustrašili zahtevnih projektov. Že leta 1992 so zaorali ledino, ko so izdali 1. izvod edine slovenske revije, posvečene stripu. Po več kot desetletju Stripburger še vedno redno prinaša sveže novice o dogajanju v svetu stripa doma in po svetu, stripovske navdušence seznanja s kulturološkimi in umetnostnimi teorijami o stripu ter predstavlja dela domačih in tujih striparjev.

Poslanstvo Stripburgerja pa ni le zadovoljevenje apetitov stripovskih navdušencev, ampak tudi seznanjanje širše javnosti s to obliko umetniškega delovanja. Zato so sodelavci Stripburgerja od leta 1992 pa do danes pripravili že številne razstave doma in v tujini.