Gledališki in plesni del festivala Transgeneracije 2011 bo potekal do 9. aprila, razstavni in videodel do 12. aprila. Foto: Nada Žgank
Gledališki in plesni del festivala Transgeneracije 2011 bo potekal do 9. aprila, razstavni in videodel do 12. aprila. Foto: Nada Žgank

Festival sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije 2011 se je začel z odprtjem razstave v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma. Na razstavi je predstavljenih vseh 100 na natečaj prijavljenih likovnih, fotografskih in videodel.

Večina predstav brezplačnih
S področja gledališča so za letošnji festival prejeli 21 prijav, izbrali so jih devet, med tremi prijavljenimi plesnimi predstavami pa so izbrali eno. Za vse predstave bodo na voljo brezplačne vstopnice, razen za predstavo Nostalgija nostalgije Umetniške gimnazije Ljubljana v Španskih borcih, za katero bo vstopnina 6 evrov.

Selektorji letošnjega festivala so Gašper Demšar za likovne in videoizdelke, Matej Bogataj in Dušan Rogelj za gledališče ter Jedrt Jež Furlan za področje plesa. V četrtek, 7. aprila, bo v Štihovi dvorani recital Pesem je moj pravi obraz, ki ga pripravlja Gimnazija Vič pod vodstvom mentorice Alenke Ocvirk Zelič in je del podelitve nagrad za najboljše srednješolske haikuje 2011.

Gledališko-plesni del festivala bodo sklenili učenci ŠC Ljubljana, Gimnazije Antona Aškerca s predstavo Oh, ta mladina in Gimnazije Bežigrad s plesno predstavo From Greek to Glory. Festival Transgeneracije 2011 se bo sklenil s podelitvijo nagrad 12. aprila ob 17. uri v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.